Mától drágább a parkolás Budapesten: itt vannak az új zónák

Mától többet kell fizetni a parkolásért Budapesten.

Drágul a parkolás Budapesten
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mától többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.

A Fővárosi Közgyűlés június 29-i ülésén döntött arról, hogy a 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezetnek be, és megemelik a parkolási díjakat.

Az A-jelű zónában 600 forintba kerül óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között. Az A-B-C-zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

KRESZ-kvíz: tudod, hol tilos parkolni? 8 szabály, amit megállásnál illik ismerni

A büntetések és a forgalom többi résztvevőjének zavarása elkerülése végett illik tudni, hol szabad megállni vagy parkolni.

KRESZ-kvíz: tudod, hol tilos parkolni? 8 szabály, amit megállásnál illik ismerni

Kvíz!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük