Migrén, meddőség, pajzsmirigy-problémák

Melyik csakra a bűnös?

A csakrák tested energiaközpontjai. Ha működésük nem tökéletes, könnyen megbetegedhetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tested energiaszintje jóval összetettebb, mint gondolnád. Minden ember aurája hét rétegből áll, valamint hét fő energiaközpont, azaz csakra is megkülönböztethető a testen. Ezek a csakrák egy függőleges vonal mentén helyezkednek el tested közepén – a gerinc tövétől a fejtetőig. Minden csakra a test egy meghatározott részét, illetve az ehhez tartozó érzelmeket, gondolkodásmódot és spirituális célt felügyeli.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

Gyökércsakra

Tested első csakrája – a gyökércsakra – a törzs alján, a gátnál található. A gyökércsakra egyik legfontosabb funkciója a stabilitás fenntartása. Ezen kívül a gyökércsakra küld energiát a felette lévő összes energiaközpontba is. Ha gyökércsakrád rosszul funkcionál, állandóan testi jellegű problémák miatt aggódsz, amit akár hipochondriának is nevezhetünk. Ezenkívül pedig hiányos működése miatt felső szomszédja – a hasi csakra – nem jut elegendő energiához. A gyökércsakra hatással van tested csontjaira, izmaira, a gerincoszlopra és a vékonybélre.

Szexcsakra

Körülbelül a köldök felett kétujjnyival található a szexcsakra. A második csakra a termékenységgel, a fogamzással, valamint a születéssel áll kapcsolatban. Ha a hasi csakra blokkolva van, az fizikai szinten a szaporodással és nemi szervekkel kapcsolatos problémákban – menstruációs panaszok vagy meddőség – nyilvánul meg. Továbbá a hólyag- és veseproblémák is a hasi csakra rendellenes működéséből adódnak. A második csakrán múlik, hogyan viszonyulsz a változásokhoz. Épp ezért, ha probléma van vele, az a rugalmasság hiányához vezethet, például hát- és csípőtájéki merevséghez.

Köldökcsakra

Ez a központ annyira érzékenyen reagál az emocionális ingerekre, hogy pszichés hatásra érezni fogod jellegzetes szorítását a gyomrod környékén. Ehhez a központhoz tartozik az akaraterő, a motiváció és a lendület. A napfonatcsakra határozza meg, hogy képes vagy-e szembeszállni a feletted basáskodókkal, vagy elbújsz és hagyod, hogy mások eltapossanak. A gyengén működő harmadik csakra hatására tehetetlennek érzed magad, és képtelen vagy megbirkózni az élet nyújtotta kihívásokkal. A napfonatcsakra irányítása alá tartozik a máj és az epehólyag.

Szívcsakra

A központ a mellkas közepén, a szívtől kissé jobbra található. A negyedik csakra uralja empátiás készségedet. A megfelelően működő szívcsakra tulajdonosa melegszívű és empatikus személy. Problémát okozhat, ha szívcsakrád állandóan nyitva van, mert ilyenkor könnyen válhatsz mások lelki szemetesládájává. Ezzel szemben, ha túlságosan zárt, a gondok a megbocsátás terén merülnek fel. A szívcsakra hatással van a szívre, a tüdőre és az immunrendszerre.

 

Torokcsakra

Ahogy neve is mutatja, a torokcsakra a kommunikáció – valamint az önkifejezés – különböző formáit vezérli. Azért a képességedért felel, hogy ki tudod-e mondani, mit gondolsz valójában, illetve, hogy képes vagy-e őszintének lenni önmagadhoz. Ha torokcsakrád nem elég fejlett, nehezen nyilvánítod ki véleményedet, és gyakran kerülöd az őszinteséget. Ezzel szemben a túlfejlett torokcsakra végtelen, semmitmondó locsogást eredményezhet. A gyengén működő ötödik csakrához kapcsolódó testi problémák közé tartozik a torokgyulladás és a rosszul működő pajzsmirigy.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Homlokcsakra

A sorban a hatodik – a homlokcsakra – a két szem közötti területen helyezkedik el. Ez a csakra a belső szemed, mely segít ráhangolódni megérzéseidre. A homlokcsakra hatáskörébe tartozik a látás minden formája, legyen az testi vagy pszichikai. E csakra működési zavarai miatt elveszítheted a kapcsolatot megérzéseiddel és belső iránytűddel. A központ problémái testi szinten is megnyilatkozhatnak, például rossz látás vagy fejfájás formájában. A gyenge homlokcsakra következménye lehet az is, ha a túlzott racionalitásban keresel menedéket.

Koronacsakra

A fejtetőn található koronacsakra rendkívül érzékeny műszer. A hetedik csakra közvetlen átjáró a magasabb síkok felé. A koronacsakra befolyásolja agyad egészségét is. Ha sérült vagy blokkolt, depresszió és kétségbeesés uralkodhat el rajtad. Ez központ az apához is kötődik. Az apával megélt nehéz kapcsolat – például, ha nincs jelen – a csakra bezáródását okozza. A koronacsakra problémáiból kifolyólag gondjaid adódhatnak a tekintéllyel. Ez megnyilvánulhat túlzott alárendelődésben vagy vehemens elutasításban.

Cikkünk Jane Struthers: A spiritualitás bibliája című könyv alapján készült.

Ebből a rendkívül részletes könyvből átfogó képet kaphatsz pszichikai képességeidről. Megismerkedhetsz olyan alapvető technikákkal, mint a földelés, a kiegyensúlyozás, az energiagyógyítás, a pszichikai védelem felállítása vagy a szellemi vezetőiddel való kapcsolattartás. Megtanulhatod, hogyan jósolhatsz tarot-kártyával vagy rúnákkal, hogyan kommunikálj a háziállataiddal, miként szólíthatod angyali segítőidet, vagy lelhetsz rá a lélektársadra. A könyv végén a pszichikai képességek jegyzéke segíti, hogy felismerd saját erőidet, és elkezdhesd fejleszteni.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük