Citromsárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat: zivatarok, felhőszakadások várhatók

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztette a lakosságot.

GettyImages-1327363809
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ugyanis a szombati napon zivatarok és felhőszakadás veszélye áll fenn.

Az OMSZ honlapján látható, folyamatosan frissülő térképen nyomon követhetők az érintett területek. A térkép ide kattintva érhető el.

Citromsárga riasztás: a szombati időjárásról

Az oldalon részletes előrejelzés olvasható a várható időjárásról: eszerint a záporos, zivataros tömbök fokozatosan kelet felé haladnak, és a reggeli, délelőtti órák folyamán előbb a Dunától keletre fekvő területekre, majd a Tiszántúlra koncentrálódik a csapadékkal együtt a zivatartevékenység is.

A szöveg szerint a kiterjedtebb csapadékzónák a déli órák környékén hagyhatják el keleti határainkat. Kezdetben a Dunántúl északkeleti, keleti harmadán, a főváros tágabb környezetében, később az Északi-középhegységben, illetve az Alföld északi tájain van esély intenzív zivatarokra is, amelyeket elsősorban felhőszakadás (> 25-30 mm) kísérhet, azonban kisebb eséllyel jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó), illetve erős vagy viharos széllökések is társulhatnak hozzájuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az OMM előrejelzése szerint a késő esti órákban nyugatról ismét megnő a csapadékhajlam. A záporok, zivatarok (amelyek közül egy-két hevesebb sem kizárt) elsősorban a Dunántúlt és annak környezetét érinthetik. A zivataros gócok mellé felhőszakadás (> 25-30 mm, de lokálisan > 40-50 mm sem kizárt), jégeső (~ 1-2 cm), illetve átmeneti viharos (> 65-75 km/h) szél társulhat. A zivatartevékenység fokozatosan helyeződik át a Dunántúl délkeleti felére és a vasárnap déli órákig is kitarthat. Vasárnap késő éjszaka nyugatról újfent megnő a zivatarhajlam.

Forrás: OMSZ.

A balatoni szabadstrandok listája

A rossz idő ellenére a nyár már velünk van: tervezz programot a jobb időre, tájékozódj, hol vannak a Balatonnál szabadstrandok! Korábbi cikkünk közölte a friss listát.

Ezt is szeretjük