Gyurcsány táncolt, Orbánt egy pálinkásüvegre nyomták - A legcikibb önpromók
Politikusaink néha átlépnek egy határt az önmarketing területén is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Politikusaink és rajongóik néha egészen elképesztő eszközöket vetnek be annak érdekében, hogy szimpatikusnak mutassák magukat, illetve kedvencüket a választók előtt. Az öt legcikibb önpromózást gyűjtöttük össze.

Aki követi Orbán Viktor miniszterelnököt a Facebookon, az előző héten egy igen érdekes képre kaphatta fel a fejét. Szerda este a miniszterelnök különböző ízű pálinkákról készült fotót osztott meg, ám ezek a pálinkák mások voltak, mint a többi.

A pálinka üvegét ugyanis a miniszterelnök fotójával díszítették, a különböző ízű pálinkákon a miniszterelnök különböző életkorban készült fotói vannak. Az egyiken Orbán gyerekként, a másikon Orbán focimezben, a harmadikon Orbán a pápával látható.

Kósáról festmény készült huszárruhában

Ha pálinkásüveg nem is, de festmény készült már Kósa Lajosról, Debrecen polgármesteréről. Az egészen egyedi alkotáson Kósát huszárként ábrázolták, lovon. Egy hotelben állították ki, amihez 211 millió forintos EU-támogatást nyert a tulajdonos, Boros József - ő rendelte meg a képet Boros Gyula veszprémi festőtől. A körülbelül 11,5 m x 2,5 m-es festményt a megnyitón meglepetésnek szánta - írta a civishir.hu. A cikkben arról nem volt szó, hogy Kósa mit szólt a csodálatos műalkotáshoz.

Deutsch-naptár

Ha az önpromózás kerül szóba, kihagyhatatlan tényező Deutsch Tamás, aki a saját fotóival illusztrált naptárral örvendeztette meg választókerületének lakóit. A politikus lapunknak elmondta, azért csináltatta a naptárt, hogy így köszönje meg a választóknak a munkájához nyújtott segítséget és támogatást. 

A képviselő korábban szórólapokat dobatott be választóihoz, naptárra azért váltott, mert olyasmit akart, amit megtartanak az emberek. Deutsch szerint az ötlet sikeresnek bizonyult, mert döntő részben nem dobták ki az emberek az anyagot.

Gyurcsány tánca

Ki ne emlékezne arra a videóra, amin Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mutatja be tánctudását? A videó bejárta a világsajtót, még a brit BBC is írt róla, publicitást tehát eleget kapott.

Gyurcsány az ügy kapcsán korábban azt mondta, a felvétel nászajándéknak készült Batiz András kormányszóvivő esküvőjére, az ötlet pedig onnan jött, hogy barátaival minden újévkor megnézik Hugh Grant valamelyik filmjét, amelyek közül az egyikben a brit miniszterelnököt alakító színész hasonló táncot lejt.

Schmuck Andor énekel

Tánc helyett énektudását mutatta be korábban Schmuck Andor, a nyugdíjasok védelmezője. Schmuck főpolgármester-jelöltként indult 2010-ben, és készített is ehhez egy kampányvideót.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WD90_EkaIGc

A szám szövegét Bradányi Iván írta, a zenét Blum József szerezte, az énekért pedig maga a jelölt volt a felelős.

Ezt is szeretjük