3 ciki kérdés, amit még a barátnődnek sem illik feltenni
Vannak olyan témák, amiket még akkor is kínos feszegetni, ha mindent megbeszéltek egymással.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legjobb barátnők szinte mindent megbeszélnek egymással, és a másik összes titkát tudják. Ám akármilyen bizalmas a kapcsolat, tiszteletben kell tartani a másikat, és vannak olyan témák, amikre nem szabad rákérdezned, mert illetlenség.

Az persze más, ha a barátnőd magától megválaszolja a kérdést, ami benned megfogalmazódott - hiszen, ha ő hozta fel, akkor szeretne beszélni róla, és nem kellemetlen számára. Azonban ha nem ő kezdeményezi a téma kivesézését, ezt a három kérdést ne tedd fel neki.

Mennyit keresnek a szüleid?

Akár látványosan jó, akár feltűnően rossz anyagi helyzetben van a barátnőd családja, ezt a kérdést nem illik feltenni neki, mert sértő lehet rá nézve, és kínos helyzetbe hozhatod őt.

Ha ő nem akar magától beszélni róla, akkor inkább tégy úgy, mintha semmit nem vettél volna észre, és a lehető legtermészetesebb lenne a környezet, ahol él.

Fontos, hogy tapintatos légy, mert mind a családi dolgok, mind az anyagi kérdések igen kényes témák, és nem is igazán tartoznak rád.

Akármilyen jóban vagytok a barátnőddel, tartsd tiszteletben, hogy te mégiscsak kívülálló vagy, és lehet, hogy fordított helyzetben neked sem esne jól, ha ennyire intim kérdéseket kapnál a családod anyagi helyzete felől.

Nem tartod cikinek a neved?

Ha a barátnődet valami olyan névre keresztelték a szülei, ami számodra vicces vagy éppen ciki, ne kérdezz rá, hogy ő is így vélekedik-e róla. Nem tehet róla, hogy milyen nevet kapott, és senkit sem illik azért kigúnyolni, ahogyan hívják. Ha a keresztnevéről van szó, a szülei számára valószínűleg ez volt a legszebb név a világon, csak más az ízlésük, mint neked.

Az is lehet, hogy valamilyen családi hagyomány miatt keresztelték el őt így, esetleg olyan személy után kapta a nevét, aki valamiért fontos a családnak. A vezetéknévről sem tehet senki, ha pedig szembetűnően vicces, azt valószínűleg a viselője is érzi, így különösen nem illik rá felhívni a figyelmét.

Miért ilyen fura a járásod?

Ha a barátnőd külsején, mozgásán valamilyen szembetűnő furcsaságot fedezel fel, inkább tartsd azt magadban, akármennyire bizalmas kapcsolatba kerültetek az idők során. Ha szokatlan külső tulajdonságról vagy testi hibáról, rendellenességről van szó, tapintatlanság megkérdezni, hogy miért alakult ez ki nála.

Valószínűleg idővel magától is felhozza majd a témát, és kiderül, hogy honnan ered a probléma. Viszont amíg ő nem akar beszélni róla, addig ne kérdezd erről, ha nem akarod megbántani - akármennyire is fúrja az oldaladat a kíváncsiság.

Ezt is szeretjük