ByeAlex megvédte Kállay-Saunders Andrást: ezt üzeni a közönségnek

Idézzük

Tavaly még ByeAlex osztotta meg nagyon a közönséget.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2014-ben Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A tavalyi résztvevő, ByeAlex úgy érezte, muszáj megszólalnia a témával kapcsolatban, mert a közönség rosszul áll az amerikai-magyar fiúhoz.

Nézd meg, mire hívta fel a magyar nézők figyelmét ByeAlex a Facebook-oldalán! Részleteket közlünk a tegnap megosztott posztból.

ByeAlex véleménye A Dalról

"Most megpróbálok velősen, és remélhetően először és utoljára reagálni a DAL-lal kapcsolatos eredményre" - kezdte ByeAlex. "Őszinte Alex: A harmincas mezőnyből, én magam a legtöbb dalt sosem hallgatnám otthon. Más az ízlésem. A harmincas mezőnyből, mégis, mindig képes voltam objektíven megítélni, hogy melyik dal, mire futhat majd a közönségnél, és javarészt, jól ki is találtam a zsűri, és a közönség igényeit; a döntős nyolcast mind egy szálig el is találtam!

A harmincas mezőnyből volt hat dal, amelyet én személyesen, Euvízióra valónak gondoltam: Bogi, Fool Moon, Kállay, New Level Empire, Király Viktor, és Pál Dénes. A harmincas mezőnyből volt öt dal, amelyet én magam szívesen hallgatok otthon, szívesen ajánlok mindenkinek, de nem éreztem, hogy vízióra valók lennének: HoneyBeast, Belmondo, Depresszió, BülBüls és Király Linda. 

Mi történt ByeAlex karjával? Nézd meg képeken!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A többi dal vagy nem hatott meg semmilyen módon, vagy egyáltalán nem tetszett, vagy élőben már nem tetszett annyira. De ez csak egy vélemény tőlem, mint a DAL egyik szereplőjétől, és mint zenebarát hallgatótól."

Erre kéri a közönséget

"Kállay András nyert. Pont. Lehet a dalát nem kedvelni, de kérlek benneteket, támogassátok a srácot, hiszen értetek is bizonyít majd Koppenhágában. Ő nagyon akarta ezt a versenyt, évek óta akarta már. Most megadatott neki. Most meglátjuk, mire képes a srác. Tavaly, engem a rutintalanságom miatt szedtek szét. Ő nagyon rutinos, szuper énekes.

András pár éve él itt. Amerikában nőtt fel. Magyar anya gyermeke, a Kállay család sarja, amely egy ősnemesi magyar vérvonalat képvisel. Bántjátok, hogy nem tud beszélni magyarul. Ez vélhetően frusztrálja is őt elég rendesen. Értitek? Ezt ültette bele az itthonlét, hogy zavarban legyen, ha kamerák előtt beszél, mert lehet benne van a gondolataiban, hogy - mi lesz, ha megszólják az akcentusom, meg a szókincsem!? Még szerencse, hogy odakint angolul fog beszélni, mert abban nem érheti panasz.

Ő egy nyugatibb felfogású zenész, más szeleket szívott magába. De itt van most nekünk, és fontos neki a verseny. Értetek is versenyzik majd, és nem kicsit fogja odatenni magát; én úgy vélem. Az, hogy most a dala tetszik-e vagy nem, ez egy magánvélemény, de ti, ti ne szakadjatok már táborokra! Mikor emelitek már az öklötöket a magasba, és álltok ki együtt egymásért, meg másokért? Mikor hagyjuk már abba ezt a szétszakadozást? Ez egy dalverseny ráadásul... Egy dalverseny emberek... Szórakoztatni akar. Akit nem szórakoztat, az egyszerűen arrébb csavarhat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Én gratulálok Andrásnak, és a döntősöknek. Jól versenyeztek, méltósággal, emelet fővel. Szerintem ezt így kell!"

Képek: MTVA/Nagy Zoltán, Gálos Mihály Samu; Eurovision/Dennis Stachel.

Ezt is szeretjük