Finom ételek, jó borok, Balaton: Európa egyik legszebb boros rendezvénye
Egyedülálló bor- és programkínálattal csábít a 27. Budapest Borfesztivál.

2017BORFEST01 0101
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretsz borozni? Finom ételeket kóstolnál? Szereted, ha közben változatos programokra hívnak a szervezők, és a kedvenc zenéid szólnak a színpadokon? Ha igen, a Te rendezvényed Európa egyik legszebb borfesztiválja, amelyre 2018. szeptember 6. és 9. között egyedül, párban vagy családostul is érdemes ellátogatnod. Különösen, ha a Balaton szerelmese vagy, mert a tóvidék a borfesztivál idei díszvendége. 

A 27. Budapest Borfesztivál a Budai Vár egyedülálló helyszíne miatt Európa egyik legszebb boros rendezvénye. A szervezők 2018. szeptember 6. és 9. között invitálják a várteraszokra a jó borokra, finom ételekre, érdekes szakmai programokra és hangulatos zenékre vágyókat – felnőtteket és családokat egyaránt. 

Meseszép panoráma, remek borok

A vendégek a csodálatos panorámát élvezve kóstolhatják meg több mint másfélszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év főszereplője a Balaton, így a látogatók jobban megismerhetik a régió borait, gasztronómiai és turisztikai kínálatát.

A szakmai programok között – a népszerű Pár Borpár játékos kóstolója és a VinAgora borbemutatója mellett – újdonságnak számít a Vinometer online borkóstoló-alkalmazás tematikus borút-kínálata. Nagy érdeklődésre tart számot a főtámogató péntek és szombat esti pódiumprogramja is, melynek során neves magyar borászok – Juhász Ádám, Mészáros Péter, Urbán Péter, Áts Károly, Bock József és Kovács Zoltán – tartanak előadásokat a hazai borágazat jelenéről és jövőjéről.

Kiváló gasztronómiai felhozatal

A borfesztivál gazdag gasztronómiai felhozatallal várja a látogatókat, a SPAR Grillmobilja például a Regnum húsokból készült grillételeket népszerűsíti a fesztiválon. A Hunyadi udvaron parkoló foodtruck kínálatában többek között Regnum grill dog, grill kolbász és tépett malac burger szerepel, amelyekhez málna és bodza szörpöt ihatunk. 

A hangulatról olyan előadók gondoskodnak, mint a Kiscsillag, Marco Marcovic, a Stúdió 11 és a Zagyva Banda. A rendezvény zárónapján idén is megcsodálhatjuk a Szüreti Felvonulás Népzenei és Néptánc Gála Ünnepén táncos-zenés forgatagát, továbbá számtalan gyermekprogram teszi lehetővé a családosok szórakozását.

Jótékonykodhatsz is

A 27. Budapest Borfesztivál kapcsán idén is megjelenik a SPAR Borkatalógus. Ebben szeptember 5-től kezdődően három héten keresztül több mint 200 féle bort kínál kedvezményes áron az üzletlánc. A kiadvány – amelyben VinAgora díjnyertes tételek és SPAR Válogatás borok is helyet kaptak – a borok leírásával, hasznos és érdekes információkkal népszerűsíti a borfogyasztás kultúráját és segíti a vásárlóit a választásban. 

A nagy múltú Jótékonysági Borárverésen vagy az Autistic Art Alapítvány kezdeményezésének támogatásával az idei rendezvényen is segítségére lehetünk a rászorulóknak. Az Autistic Art Alapítvány 200 autizmussal élő fiatalról gondoskodik, mindennapjaikat például rajzterápiával segíti. Az egyedi, színes és vidám alkotások több borászat limitált számú palackjait öltöztetik különleges köntösbe, melyek megvételével a fiatalok életét tehetjük könnyebbé. 

A SPAR 2018-ban is jelen lesz a jótékony célú borvásáron, amelynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a bevételt pedig a legsúlyosabb fogyatékkal élők egyik otthonának átfogó felújítására fordítják. A 27. Budapest Borfesztiválra kedvezménnyel is eljuthatunk. Akik 2018. augusztus 23. és szeptember 5. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10.000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak, melyet a borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre, így a fesztivál belépőjegyét fél áron szerezhetik be.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük