Állatokkal készít lenyűgöző portrékat a magyar lány: munkái külföldön is ismertek
Borsi Flóra elképesztő képeit az egész világon csodálják.

borsi-flóra-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig nagy öröm és büszkeség, ha kis hazánk tehetségeit nemcsak itthon, hanem a külföldön is elismerik szakmailag, Borsi Flóra neve pedig az elmúlt években garancia lett a minőségre és a különleges alkotásokra.

A magyar digitális képzőművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, majd egyre több kiállítása és projektje lett külföldön is, ma pedig már világhírűnek számít a szakmában. Munkáit kiállították többek között a párizsi Louvre-ban, de szerepelt a Forbes legsikeresebb 30 alatti fiatalok listáján, az amerikai Forbes pedig a legtehetségesebb európai fiatalok közé választotta.

Lenyűgöző portrék állatokkal

Bár több sikeres projektje is volt Flórának, az egyik legismertebb munkája az Animeyed fotósorozat, ami remekül megeleveníti az ember és állat kapcsolatát. A művész a Boredpandának elmondta, hogy az ötlet onnan jött, amikor kutyájával készített egy szelfit, és látta, mennyi hasonlóság van a szemeik között. Ez az amatőr fotó indította el a sorozatot.

- Meg akartam mutatni, hogy az állatok annyira egyediek és különlegesek, minden apró részlet más, és mi valahogy hasonlóak vagyunk hozzájuk. Minden darab 15-20 órát vesz igénybe a sminkkel, a hajjal, fotózással, stockfotó-kutatással, szerkesztéssel. A retusálás nagyjából 12 óráig tart minden fotónál - mondta Flóra. - Miután befejeztem ezt a sorozatot, úgy éreztem, hogy tettem valamit azért, hogy megmutassam, milyen szépek, egyediek az állatok, akárcsak az emberek.

(Képek forrása: floraborsiofficial / Instagram - A készítő engedélyével.)

Ezt is szeretjük