Állatokkal készít lenyűgöző portrékat a magyar lány: munkái külföldön is ismertek

Borsi Flóra elképesztő képeit az egész világon csodálják.

borsi-flóra-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig nagy öröm és büszkeség, ha kis hazánk tehetségeit nemcsak itthon, hanem a külföldön is elismerik szakmailag, Borsi Flóra neve pedig az elmúlt években garancia lett a minőségre és a különleges alkotásokra.

A magyar digitális képzőművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, majd egyre több kiállítása és projektje lett külföldön is, ma pedig már világhírűnek számít a szakmában. Munkáit kiállították többek között a párizsi Louvre-ban, de szerepelt a Forbes legsikeresebb 30 alatti fiatalok listáján, az amerikai Forbes pedig a legtehetségesebb európai fiatalok közé választotta.

Lenyűgöző portrék állatokkal

Bár több sikeres projektje is volt Flórának, az egyik legismertebb munkája az Animeyed fotósorozat, ami remekül megeleveníti az ember és állat kapcsolatát. A művész a Boredpandának elmondta, hogy az ötlet onnan jött, amikor kutyájával készített egy szelfit, és látta, mennyi hasonlóság van a szemeik között. Ez az amatőr fotó indította el a sorozatot.

- Meg akartam mutatni, hogy az állatok annyira egyediek és különlegesek, minden apró részlet más, és mi valahogy hasonlóak vagyunk hozzájuk. Minden darab 15-20 órát vesz igénybe a sminkkel, a hajjal, fotózással, stockfotó-kutatással, szerkesztéssel. A retusálás nagyjából 12 óráig tart minden fotónál - mondta Flóra. - Miután befejeztem ezt a sorozatot, úgy éreztem, hogy tettem valamit azért, hogy megmutassam, milyen szépek, egyediek az állatok, akárcsak az emberek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: floraborsiofficial / Instagram - A készítő engedélyével.)

Ezt is szeretjük