Melyik pizza a kedvenced? Ilyen bort kínálj hozzá, hogy a legjobbat tedd vele
A pizza és a bor külön-külön is mennyei, a kettő együtt viszont isteni párost alkot.

husmentes pizza
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borok és az ételek párosítása a gasztronómia meghatározó része, hiszen nemcsak az elfogyasztásuk, hanem már maga a kiválasztás folyamata is rengeteg izgalmat rejt. Sokaknál még egy hétköznapi vacsora is elképzelhetetlen egy finom ital nélkül, azonban valamit ritkán jut eszünkbe társítani vele.

Ez nem más, mint a pizza, pontosabban az olasz pizza, ami vékony, kívül ropogós, belül pedig finom puha. Az olasz pizzák egyik titka, hogy a tészta mindig frissen készül, magas fehérjetartalmú búzalisztből, amit aztán szakavatott mozdulatokkal kinyújtanak

Kiváló bor- és pizzapárosítások

Jöhet a pizza lelke, vagyis a szósz és a feltét: a hamisítatlan olasz szószok kizárólag friss paradicsomból és fűszerekből - az oregánó és a bazsalikom a legnépszerűbb -, tartósítószerek hozzáadása nélkül készülnek.

A pizzafeltétek pedig szintén csakis prémium minőségű hozzávalók lehetnek, elvégre minőségi étel csak minőségi alapanyagokból készülhet. És természetesen ott a sajt - az olasz pizzériák többnyire mozzarellával ízesítenek -, ami, mondhatni, utánozhatatlan fogássá teszi a pizzát. Végezetül az eredeti recept szerint a tészta akkor lesz kiváló, ha pizzasütő köveken sül. Persze azzal sincs semmi gond, ha nincs lehetőséged erre, a lényeg a friss hozzávalókban rejlik. Látható, hogy egy ilyen pizzához bőven lehet minőségi bort fogyasztani. Összeállításunkban felsorakoztatunk nyolcféle pizzát és nyolc hozzájuk illő bort.

Ezt is szeretjük