Megvan a Bocuse d'Or végeredménye: így szerepelt a magyar csapat a versenyen
Széll Tamás és csapata kiválóan szerepelt az idei Bocuse d'Oron.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Kihirdették a 2017-es Bocuse d'Or szakácsverseny végeredményét: Széll Tamás és a magyar csapat a negyedik helyen végzett. A rangos megmérettetés nemzetközi döntőjén első lett az Amerikai Egyesült Államok csapata, második Norvégia, a dobogó harmadik helyére pedig Izland állhatott fel. A plakátverseny győztese Magyarország lett - immár harmadszor -, melynek bejelentéséhez Jókuti Andrást is a színpadra hívták a műsorvezetők. A legjobb húsos főételért járó különdíjat is a hazai csapat kapta.
A Bocuse d'Or Akadémia közleményében emlékeztett arra, hogy az idei verseny során különösen fontos elvárás volt a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában. Mint írták, Széll Tamás és csapata ezt a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális eleme, a savanyítás jelentős használatával, illetve a magyar erdő hangulatának és alapanyagainak beemelésével kívánta érvényre juttatni, amit maradéktalanul sikerült is megvalósítania.
Ennek megfelelően került a Gyökerek és levelek alatt elnevezésű vegán témába többek között tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a Magyar téli erdő fantázianevű húskompozícióba tokaji furmint és aszú, mangalicasonka és -szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek.
Az első versenynapot követően mind a tálalást és a gasztronómiai kiválóságot pontozó kóstoló zsűri, mind a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelő konyhai zsűri döntött a pontszámokról, ezeket azonban csak a végső eredményhirdetés alkalmával ismerhette meg a közönség.
A magyar csapatot minden eddiginél népesebb, több mint 300 fős szurkolói csapat kísérte el Lyonba. A budapesti Hold utcai piacon szurkolói központ nyílt, ahol folyamatos közvetítést láthattak az érdeklődők. A piac szerdai hosszított nyitva tartása lehetővé tette, hogy az eredményhirdetést is közvetítsék, szombaton pedig egy záróeseményt is tartanak, amelyen Széll Tamás és csapata is megjelenik.
Kép és leadkép: MTI/Szigetváry Zsolt
OLVASD EL EZT IS!

- franciaország
- magyar
Már tálalt a magyar szakácscsapat Lyonban: nézd meg, mit főztek a világdöntőn

- franciaország
- főzés
Így néz ki a magyarok kertje Franciaországban

- franciaország
- internet