Szeptembertől nagyon nem éri meg bliccelni a BKK járatain - Jön egy új kedvezmény is
Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-től, ugyanakkor egy új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben.

GettyImages-1259075230
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Növekednek a pótdíjösszegek szeptember 1-től a BKK járatain, hogy ne érje meg bliccelni, tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t. 

Ugyanakkor egy új kedvezményrendszert is bevezetnek a fővárosi közösségi közlekedésben, tették hozzá.

Így harcol a BKK a bliccelés ellen

Azért, hogy ne érje meg bliccelni, a helyszíni pótdíj 8000-ről 12 ezer forintra emelkedik, a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra, a 30 napon túl befizetett pótdíj pedig 32 ezerről 50 ezer forintra nő, közölték.

GettyImages-1327667682
Fotó: Eva-Katalin / Getty Images Hungary

Hozzátették, hogy egy új kedvezményrendszer bevezetésével ősztől elengedik a pótdíjtartozása legalább felét annak, aki még a pótdíjazása napján érvényes bérletet vesz. Havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedévesnél 9000, éves bérlet esetében pedig 11 ezer forintot engednek el, tették hozzá.

Jelenleg a főváros minden egyes megvásárolt jegyhez és bérlethez támogatást biztosít, például egy utas által megváltott havi bérletből származó bevételt több mint 20 ezer forint támogatással egészít ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

A vállalat szerint ennek is köszönhető, hogy a jegyek és a bérletek ára alacsonyan tartható, csaknem tíz éve nem változott.

A bliccelők által okozott bevételkiesés a közösségi közlekedésnek - közvetett módon a becsületesen közlekedő utasoknak - évről évre milliárdos nagyságrendű kárt okoz, áll a BKK közleményében.

Ezek a BKK legszebb útvonalai: a turisták is a csodájára járnak

Budapest legszebb részei akár menetrend szerinti BKK-járatokkal is bejárhatók, ha valaki fogékony a szépségre, az akár az ablakból is rácsodálkozhat a mesés panorámára, vagy izgalmas túrákat tehet a megállókból. A legszebb és legérdekesebb BKK-útvonalak szinte csábítanak egy kis városi kiruccanásra.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük