Bill Gates 3 lépése a sikerhez: 3 egyszerű tanács, amit bárki követni tud
Bill Gates szabályait egyszerű betartani, mégis minőségi változást eredményezhetnek.

bill-gates
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bill Gates, a Microsoft cég alapítója és tulajdonosa a világ leggazdagabb embere. Fényes sikereit látva nem csoda, hogy az emberek kíváncsiak a titkára, és szívesen hallgatják meg a tanácsait az élettel és a karrierrel kapcsolatban.

Az amerikai üzletember nemrégiben középiskolásoknak tartott előadást, melyben beszélt a gondolkodásmódjáról és arról, hogy hogyan lett sikeres. A Hrpwr sorra vette azt a három dolgot, melyek Gates szerint alapvető fontosságúak a sikerek eléréséhez.

Légy állandóan kíváncsi!

Bill Gates lelkes olvasó, minden utazására magával visz egy könyvet. Ha valamiről információkat szeretne gyűjteni, akkor legalább öt könyvet elolvas a témáról, amely túl töménynek és soknak tűnhet a legtöbb ember számára. A Netflix dokumentumfilmjében, az Inside Bill’s Brainben Gates egyik barátja azt mondta, Gates szinte mindig többet tud annál, akivel beszélget.

A középiskolásoknak kiemelte, hogy egy kíváncsi ember számára a mostaninál nem is létezhetne megfelelőbb időszak arra, hogy tanuljon, hiszen manapság minden lehetőség adott: podcastek, online előadások és az internet nyújtotta lehetőségek mind lehetővé teszik, hogy a nap bármely szakaszában bővítsük ismereteinket.

Soha ne add fel az optimista szemléletet!

Az üzletember szerint el kell mélyedni a múltbeli sikerekben, és a kudarc idején ezekre visszaemlékezni, mert ez teszi lehetővé a jövőbeli sikerek elérését. Bár a Microsoftnál is sokszor hibáztak, mindig voltak mögöttük olyan sikerek, melyekre vissza lehetett emlékezni, és melyek biztatták őket a folytatásra.

Tanuljunk meg delegálni!

Gates úgy emlékszik vissza arra az időszakra, amikor elindult a Microsoft, hogy igen nehezére esett delegálni. Nem akarta kiengedni a kezéből a kódok írását vagy legalább azok szerkesztését, mert félt attól, hogy a feladatok feletti kontroll átadása a minőség rovására megy. Ám a csapata bebizonyította, hogy képesek nélküle is szárnyalni, így más területekre tudta irányítani a figyelmét, például az emberek menedzselésére.

Úgy véli, a hatékony delegálás alapját a saját erősségeink és gyengeségeink felismerése képezi, így hát érdemes az önismeret fejlesztésével is aktívan foglalkozni.

Még több érdekes cikkért látogass el a Hrpwr oldalára!

Fotók: Getty Images

Ennyit számít, hogy egy férfi melegítőt vagy öltönyt visel

A siker kulcsa néhányszor egy olyan banális dolog, mint a külső. Ezeket a férfiakat melegítőben és öltönyben fotózták - mondanunk sem kell, elképesztő, milyen különbség van a képek között.

Ezt is szeretjük