Nagy változás jön ma a fővárosi tömegközlekedésben: ennek sokan fognak örülni

Öt és fél éves történet végére kerül ma pont.

D NOE20201107010
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Öt és fél év után ma befejeződik a 3-as metróvonal felújítása: kora délután a Lehel tér és a Nagyvárad tér is bekapcsolódik az utasforgalomba.

Az új forgalmi renddel igyekeznek csökkenteni a belváros forgalmi terhelését.

Befejeződött a 3-as metró felújítása

A Nagyvárad téri és a Lehel téri állomásokat délutántól vehetik igénybe az utasok, ekkortól a pótlóbuszok nem közlekednek, keddtől pedig a pótlást segítő alternatív járatok újra az eredeti útvonalukon járnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

A BKV korábban azt közölte, a két utolsóként felújított állomás rekonstrukciója 2022. május 14-én kezdődött, így egy év alatt kellett kívül-belül megújulniuk.

DMARC20230320002
Fotó: Mónus Márton / MTI

Karácsony Gergely főpolgármester május 2-án Facebook-oldalán jelentette be, hogy május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát és valamennyi állomását az utasforgalomnak. A 3-as metró felújítása öt és fél évig tartott.

A mostanra feleslegessé váló buszsávok átalakításával egyszerre cél, hogy ne növekedjen a belváros forgalmi terhelése, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni az Üllői és a Váci út mentén, és hogy csökkenjen a torlódás mértéke a belvárosban, fogalmazott a Főpolgármesteri Hivatal és a BKK.

Az új forgalmi renddel kapcsolatos terveket a fővárosi önkormányzat az érintett kerületi önkormányzatokkal, a Magyar Kerékpárosklubbal és a Magyar Autóklubbal is egyeztette.

A cikk az ajánló után folytatódik

A cél egy olyan forgalmi rend kialakítása, amely megőrzi a belvárosi kerületek alacsonyabb terhelését, ugyanakkor csökkenti a városmag legbelső részein a forgalmi korlátozások miatt korábban kialakult torlódások mértékét. 

Ilyen volt a metrózás 50 évvel ezelőtt: ellenőrök helyett modern kapuk várták az utasokat

Így utazott a tömeg a metrón a 70-es évektől.

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Ezt is szeretjük