Ezért jó, ha két bankkártya van nálad: a szakértők okos trükkre tanítanak
Öt tipp, ami megvéd a lopástól és a kellemetlen véletlenektől.

kartyaval-fizet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bankkártyás tranzakciók száma és összege 40%-os növekedést mutat a nyári időszakban az év többi hónapjához képest. A kártyahasználat során nem szabad megfeledkezni az elővigyázatosságról, illetve arról, hogy viselkedésünk mintául szolgál a gyerekek számára is. 

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy hogyan legyünk megfontoltak, amikor a kényelem és a feltöltődés az elsődleges szempont. Mit taníthat ekkor a gondos szülő gyermekének?

Világszerte közel 80 millió bankkártya-elfogadóhely működik, és az emberek ki is használják ezt a lehetőséget. Ma már nemcsak belföldön fizetünk bankkártyával, külföldön is egyre kevesebbszer használunk készpénzt, sőt, egy-egy vásárlás átlagos összege magasabb is az utazás alatt.

Míg itthon 7 ezer forint, külföldön 12 ezer forint az átlagos költésünk egy vásárlás alkalmával. Kedvezőbb, kényelmesebb virtuális pénzt hordani magunkkal, így nem kell tartani az olyan váratlan kellemetlenségektől, mint hogy a zsebünkben rejlő készpénzt elveszítjük vagy ellopják.

Ez növeli a biztonságérzetet, ami a pihenés szempontjából nem utolsó szempont, hiszen a nyugodtabb lelkiállapot egy teljesebb feltöltődést tesz lehetővé. Ahhoz, hogy a gyerekek körültekintő felnőttekké váljanak, az első lépcső, hogy szüleiktől is ezt a magatartást lássák, tanulják el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az utazás során megtaníthatjuk nekik, hogy az elővigyázatosság erény, és fontos, hogy az ember megfontolt legyen. A szakértők összegyűjtötték az öt legfontosabb tippet, ami a tanulás alapja lehet, hogy később gyermekünk is kényelmesen és biztonságosan használja bankkártyáját.

  • Vigyünk magunkkal két bankkártyát, amik sose legyenek ugyanazon a helyen. Hogyha az egyiket ellopják, amint tudomást szerzünk a lopásról, jelentsük a bank felé. Ezzel meggátolhatjuk, hogy az illetéktelenek hozzáférjenek a számlánkon lévő pénzhez. A másik bankkártyánkkal nyugodtan folytathatjuk a nyaralást.
  • A bankkártyáinkhoz tartozó PIN-kódot ne vigyük magunkkal egy papírfecnire felírva, hiszen ha a kettőt együtt elviszik, akkor akadálytalanul hozzá fognak férni a számlánkon lévő pénzhez.
  • A biztonság kedvéért egynapi költésünket fedező valutát vigyünk magunkkal, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem fogadnak el bankkártyát, vagy épp nem működik a terminál.
  • Ha van alszámlánk, a bankkártyás vásárlásokat ajánlott innen intézni, és a nyaralásra szánt összeget itt tartanunk, így főszámlánk akkor is biztonságban van, ha arra jogosulatlan személy férne hozzá bankkártyánkhoz.
  • A bankkártyás vásárlás belföldön, külföldön, interneten is díjmentes.
Ezt is szeretjük