Így fizethetsz készpénz és bankkártya nélkül: 83 ezer helyen fogadják el az új eszközt
Érintéses fizetés a Telenor és a Budapest Bank közös megoldásával.

telefonos-fizetes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb készpénzkímélő megoldást vezet be a Telenor Magyarország, a távközlési szolgáltató és a Budapest Bank közös fejlesztésével elérhetővé válik a mobiltelefonnal történő érintéses fizetés több mint 83 ezer kereskedő POS-terminállal felszerelt magyarországi üzletében, valamint külföldön is.

A két vállalat közös sajtótájékoztatóján elmondták: a Telenor alkalmazása a világ első olyan mobilszolgáltatói tárcája, amely a távoli és az érintéses fizetést egyaránt támogatja, valamint egyszerre megtalálható benne az érintéses, vagyis NFC-technológia és a MasterPass szolgáltatás.

Ahhoz, hogy a Telenor és a Budapest Bank közös fejlesztésének köszönhetően bankkártyaként lehessen fizetni az arra alkalmas POS-termináloknál, NFC-képes, androidos mobiltelefonra és NFC-képes SIM-kártyára van szükség, ezekre a megrendelést követően telepítik majd a bankkártyaadatokat. A szolgáltatást a Telenor kijelölt üzleteiben egyablakos ügyintézéssel lehet igényelni.

Az ügyfelek meghatározhatják majd, mekkora összeget töltenek fel az alkalmazásba, kontrollálhatják pénzügyeiket, a mobilos érintéses fizetés egyszerűsége pedig a személyre szabható Telenor Wallet használatakor érvényesül - mondta el Banovic Aleksandra, a Telenor lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágvezetője kiemelte: a pénzintézet fejlesztéseiben kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások, hároméves stratégiai tervet dolgoztak ki a bank internetes és mobilbanki fejlesztéseire.

Ezt is szeretjük