Ha nem költöd el ezt a pénzt, visszakapja a munkahelyed: már 1 hónapod sincs
Több mint 3 milliárd forint jár le az idén.

kartya
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint 3 milliárd forint SZÉP-kártyás juttatás vár még elköltésre május végéig, annak ellenére, hogy a húsvét kiemelt időszak volt, és ekkor sokat felhasználtak az egyenlegből - derült ki az MTI-nek nyilatkozó kártyakibocsátók tájékoztatásából. Az OTP SZÉP-kártya birtokosok a húsvéti hosszú hétvégén napi átlagban összesen 240 millió forintot költöttek a kártyáról. 

A május végén lejáró, 2015-ös juttatásokból még 2,5 milliárd forintot kell felhasználniuk, ezt követően azon munkáltató, vagy annak jogutódja kapja vissza az összeget, akitől a feltöltés érkezett. Ahhoz, hogy ne maradjon 2015-ben feltöltött juttatásuk a kártyabirtokosoknak jelenleg napi 71 millió forintot kellene elkölteniük a május végi határidőig - írták.

Az OTP-nél az első negyedévben 11%-kal, 1,3 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly ugyanekkor, így 14 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Az MKB által kibocsátott SZÉP-kártyával áprilisban több mint 200 ezren rendelkeztek, ebből 34 ezernek maradt a 2015-ös munkáltatói juttatásból felhasználásra váró keretösszege, ők 498,5 millió forintot nem használtak még fel, ami alig 4 %-a az eredeti összegnek - tájékoztatott a bank.

Nagyiványiné Fodor Katalin, a kártyát kibocsátó MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a tavalyi első háromhavi időszakhoz viszonyítva 2017 március végéig a munkáltatók 8%-kal többet utaltak át a SZÉP-kártyákra, az utalások összege meghaladta a 4,5 milliárd forintot. Az előző év ugyanezen időszakával összehasonlítva a felhasználás mértéke 5%-kal emelkedett, összege 2,7 milliárd forint volt - ismertette.

A K&H Bank tájékoztatása szerint idén az első negyedévben csaknem annyit költöttek a SZÉP-kártyákról, mint 2016-ban és a húsvét most is kiemelt időszak volt, ekkor jelentős mértékű költés figyelhető meg minden évben. A 2015. évben feltöltött összegek mintegy 1 százalékát nem használták fel április végéig - írta a K&H.

Ezt is szeretjük