Észrevette, hogy épp lopják az autóját: zseniális reakciója megfékezte a tolvajt
Targoncával akadályozta meg az autólopást egy ausztrál férfi.

GettyImages-489775893
beauty and style
Top olvasott cikkek

Targoncával emelte magasba tolvajostul az autóját egy ausztrál férfi, hogy megakadályozza a lopást - írta a BBC hírportálja. Egy nő tört be egy házba a Brisbane-től nyugatra lévő Logan településen. Zuhanyozott és átöltözött, mielőtt megkísérelte volna ellopni a tulajdonos autóját. Már indult volna a kocsival, amikor Brendan Mills és családja hazaérkezett.

- Olyan gyorsan történt minden - mesélte Mills a Sunrise című helyi reggeli műsorban. Látta, ahogy becsapódik az autója ajtaja, és a jármű gurulni kezd, ekkor lépett akcióba. - Többször kértem a tolvajt, hogy szálljon ki a kocsiból, itthon vagyunk, lebukott, vége. De nem akart kiszállni - magyarázta. - Azt mondtam, rendben, te akartad, van más megoldás is - tette hozzá.

Mills autókkal dolgozik, targoncát is tart otthon. Azt gondolta, egyedül azzal tudja megakadályozni, hogy a nő elhajtson a kocsijával. - Ott állt a családom, és nézett, tehát túl nagy őrültséget nem csinálhattam. Óriási adrenalinlöketet éreztem, gondolatok tömege szaladt át az agyamon... eszembe jutott, ott a targoncám, miért ne? - folytatta.

Amikor megérkezett a rendőrség, az autót még mindig a targonca villái tartották a levegőben. Lassan leengedték, a nőt letartóztatták. Betöréssel és jármű jogtalan eltulajdonításával vádolták meg.

A képek illusztrációk. Forrás: Getty Images.

7 dolog, ami rettentően zavarja a többi sofőrt vezetés közben, mégis sokan csinálják

A közlekedés lehet stresszes és stresszmentes is, függ a forgalom többi résztvevőjének a magatartásától.

Ezt is szeretjük