Szokatlan értékeket mértek áprilisban a meteorológusok az átlaghoz képest
Az áprilisi meleg csak alig maradt el a rekordértéktől.

narcisz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei volt az eddig mért két legmelegebb április egyike a világon az európai Copernicus éghajlatváltozási szolgálat - C3S - közleménye szerint.

Áprilisban a levegő hőmérséklete globálisan 0,70 Celsius-fokkal volt magasabb az 1981 és 2010 közötti áprilisi átlagnál, és statisztikailag jelentéktelen 0,01 Celsius-fokkal maradt el a 2016 áprilisában mért rekordértéktől - olvasható a szolgálat honlapján.

Európa nyugati részén több országban is jóval az átlag feletti, míg a kontinens északkeleti területein az átlag alatti hőmérsékletet mértek. Szibéria nagy részén, Grönland északi vidékén, az Antarktisz néhány területén és az alaszkai partoknál az átlagnál sokkal melegebb volt idén áprilisban.

Mexikóban, Afrika középső és északnyugati területein, valamint Nyugat-Ausztráliában jóval az átlag fölötti hőmérsékletet mértek. Az átlagnál jelentősen hidegebb volt Kanada középső vidékén, míg Dél- és Délkelet-Ázsia egyes területein a szokásosnál kicsit hűvösebbet mértek.

Fotók: Getty Images

Most a legszebbek a tulipánföldek

Keukenhof tulipánkertjét a világ legszebbjei közé sorolják. Minden évben több millióan látogatják. A kertészek azért dolgoznak, hogy újra és újra ugyanolyan pompával tudják megnyitni a világhírű virágoskertet.

Ezt is szeretjük