8 pont a testeden, amit ha megnyomsz, jobban alszol: nyugalmat és mély pihenést hoznak

A jó minőségű alvás elengedhetetlen a kiegyensúlyozottsághoz, ezért érdemes megismerni a nyomópontokat.

Alvássegítő akupresszúra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan küzdenek elalvási nehézségekkel, de stresszesebb napokon megeshet, hogy olyanoknak sem sikerül könnyen álomba szenderülni, akiknek máskor nincs ezzel problémája.

A hagyományos kínai gyógyításból ismeretes akupresszúra segíthet az elalvásban. Egy korábbi vizsgálat, melyet olasz kutatók végeztek, rámutatott, hogy az akupresszúra hatékony és mellékhatásoktól mentes módszer az alvási nehézségek kezelésében. Egy másik, tajvani kutatók és orvosok végezte vizsgálat ugyancsak arra jutott, hogy az akupresszúra hatására az álmatlanságtól szenvedők javulást tapasztalnak, és könnyebben alszanak el.

8 akupresszúrás pont a jobb alvásért

A következő alvássegítő, mély és nyugodt pihenést hozó akupresszúrás pontokat érdemes megismerni és megjegyezni: gyengéd, de határozott nyomást kell kifejteni rájuk, néhányszor ismételve.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük