Ezért fontos, hogy kialudd magad: 3 dolog a külsődön, amire hatással van a pihenés

Nem csak egészségügyi szempontból fontos a jó alvás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megfelelően kipihened magad, az nemcsak a teljesítőképességedet befolyásolja: egészségügyi szempontból is fontos. Erősíti a szívet, csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét, és még a betegségek is gyorsabban, könnyebben múlnak el, ha sokat alszol közben.

További előnye a rendszeres, egészséges pihenésnek, hogy még a külsődre is hatással van: nem hiába nevezik szépítő alvásnak. Napi hét-nyolc óra az ideális erre fordított idő, kényelmes, nyugodt körülmények között, és éjfél előtt megkezdve. Íme, három dolog, amit szebbé tesz rajtad az alvás.

Alak

Ha rendszeresen pihentető alvásban van részed, még fogyhatsz is, ugyanis azoknak, akik eleget pihennek, gyorsabb az anyagcseréjük, mint akik csak szükséges rosszként, időpazarlásként élik meg az alvást, és alig néhány órát szánnak rá. 

A szervezet azonban, ha nem biztosított számára a lazításra fordítandó idő, kifárad, és az anyagcsere is lassabb lesz. Ez a fogyókúrázók számára kellemetlen lehet, mert nemcsak stagnálni fog a súly, hanem még pluszkilók is feljöhetnek - annak ellenére, hogy szigorú diétát tartasz.

Ám nem csupán a fogyni vágyóknak fontos ez a szempont: ha nincsenek súlyproblémáid, akkor is szükség van a normális alvásra, mert ha elmarad, rövid időn belül mégiscsak küzdhetsz majd a fránya pluszkilókkal.

8 fontos sminkeszköz, amit mindig magadnál kell tartanod

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bőr

Nemcsak az arcbőrödet, hanem az egész testedet érinti a rendszeres alvás. Ettől a bőr anyagcseréje is felgyorsul, ezáltal könnyebben kitisztulnak a méreganyagok, és csökken a mitesszerek, pattanások kialakulására való hajlam. A bőr rugalmassága is javul, ami később évekkel kitolhatja az első ráncok megjelenését.

A szem alatti karikáknak is búcsút inthetsz, ha mindig kipihened magad, és a sápadtság helyett élettel teli, egészséges színű, ragyogó bőr lesz majd jellemző rád.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Haj és körmök

A pihentető alvás során a haj szerkezete is javul, a fakó fürtök helyett egészséges, fényes tincseket láthatsz majd reggelente a tükörben. A hajhagymák állapotát is befolyásolja az alvás, így, ha szép hajat szeretnél, mindenképpen pihend ki magad.

A körmök is erősebbek, egészségesebbek lesznek, és a vitaminhiány következtében történő elváltozásokra - mint a berepedezés vagy kettéválás - is kevésbé lesznek hajlamosak.

Ezt is szeretjük