Egész életében segített, most ő szorul segítségre: a magyar állatvédő története

Előfordul, hogy éppen az kerül kiszolgáltatott szituációba, aki azért dolgozik, hogy minél kevesebb élőlény létezzen méltatlan körülmények között.

kutya-kez
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden egyes olyan ember, aki állatokat ment, egy kicsit jobb hellyé varázsolja a világot, mindegy, hogy szervezetten, egyesületi keretek között, vagy teljesen ösztönösen, egyedül és segítség nélkül teszi. Hatalmas szíve, empátiás készsége és önzetlen lelke van annak, aki nemcsak felméri, hogy egy magára utalt, tehetetlen kis lénynek mekkora szüksége van rá, hanem komoly erőfeszítéseket is tesz, hogy új esélyt adjon az esélyteleneknek.

Ám az élet gyakran igazságtalan, és sajnos előfordul, hogy éppen az kerül kiszolgáltatott szituációba, aki maga is azért dolgozik, hogy minél kevesebb élőlény létezzen méltatlan körülmények között. Ilyenkor viszont másoknak is lehetősége nyílik arra, hogy egy kicsit visszaadjanak áldozatos munkájából, és úgy segítsék hozzá a megoldáshoz, ahogyan ő segít, hatalmas szeretettel az elesett állatokon.

Egész életében segített, most ő szorul segítségre

Prockl Annamária, ismertebb nevén Amanda, a Kutyaovi Állatvédő Egyesület alapítója most egy nehéz helyzetben lévő társáról írt, akinek támogatásra van szüksége. Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője egy komoly gerincsebészeti beavatkozáson esett át, melynek szövődményei miatt mellkastól lefelé teljesen lebénult. Mindennapjait jelentősen megkönnyítené egy emelőkocsi, ami viszont borzasztóan sokba kerül. Prockl Amanda a Facebookon számolt be a helyzetről, a posztból az alábbiakban részleteket idézünk.

tenner-anna

- Tenner Anna neve fogalom az állatvédelemben - kezdi sorait a Kutyaovi alapítója. - Senki nem tudja, de ő volt az, aki elsőként segített anyagilag anno az etyeki menhelynek, amikor zárolták a bankszámlájukat, és ezzel a menhely fennmaradását biztosította. Sorolhatnám még, hogy miért akarok most érte kampányolni, de ha elolvassátok a történetét, és kicsit is mögé láttok a dolgoknak, meg fogjátok érteni, hogy miért állok én is mellszélességgel, hogy segítséget kapjon.

Anna szívós, akaratos, erős nő benyomását keltette mindig is, de aztán egy komoly gerincsebészeti beavatkozás után az egyik nyaki csigolyája eltörött, és a mellkasa alatti terület teljes bénulásához vezetett, állapota visszafordíthatatlan. Kiszolgáltatott helyzetbe került. Sokan feladták volna már, de Annának van jövőképe, tele van tervekkel, ötletekkel, de ahhoz, hogy élhetőbb élete lehessen, szüksége lenne egy emelőkocsira, aminek megvásárlásához kérném most a ti segítségeteket - írta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- 700 ezer forintba kerül ez a szerkezet, amit sajnos magánemberként nem tud most megvásárolni magának, de ha mi mellé állunk, akkor sikerülhet. Kérlek benneteket, segítsetek most egy olyan állatvédőnek, aki nagyon nagy bajban van és egész életében a bajbajutottakon segített.

Az adományokat a 11991119-96864063-00000000 bankszámlaszámra várják, Nagyné Tenner Anna névre. A közleménybe az emelőszék szót kell írni. Paypalon keresztül is van lehetőség segíteni, az anna@nextdoor.hu címen. Minden támogatást hálásan fogadnak.

Fotók: Getty Images; Facebook/Tenner Anna

Otthagyta az állását, és saját állatotthont nyitott

Daria Pushkareva hosszú évek alatt sikeres tévés és filmes szakemberré vált, minden oka megvolt az elégedettségre. Feszített munkatempója mellett viszont semmire sem volt elég ideje, ráadásul a szervezetétől is egyre több figyelmeztetést kapott. Ezért úgy gondolta, váltania kell, ám azt nem tudta, hogy hamarosan ekkorát fordul vele a világ.

Ezt is szeretjük