Életet mentettek, és segítették a tudomány fejlődését: 8 állat csodás történettel

Sokszor egészen máshogy alakult volna a történelem az állatok nélkül.

Állatok történetei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az állatok már a történelem kezdetén is nagyon fontos helyet foglaltak el az emberek életében. Nemcsak a hasznosításuk volt létfontosságú, de igazi társsá is váltak, ez pedig a mai napig változatlan.

Bár kétségtelen, hogy az állatok mind nagy hatással vannak az emberiségre, vannak olyan egyedek is, amelyek különösen fontos szerepet játszottak abban, hogy ilyen legyen a világunk, és valószínűleg a történelem is egészen máshogy alakult volna nélkülük.

Csodás állati történetek

Jó belegondolni, hogy mennyi csodás állat vesz minket körül a mindennapok során: elég csak a kereső-mentő kutyákra, a vakvezető ebekre vagy a terápiás állatokra gondolni, mind remek dolgokat tesznek azért, hogy jobbá tegyék az életünket. Most olyan állatokat mutatunk, akik hasonlóan fantasztikus cselekedeteket hajtottak végre, és a világ örökké emlékezni fog rájuk.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Instagram)

Ezt is szeretjük