8 dolog, amiben az állatok éppen olyanok, mint az emberek: a galambok számolnak, a majmok suttognak

Az állatok és az emberek közelebb állnak egymáshoz, mint azt sokan hinnék.

Az állatok olyanok, mint az emberek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunkban számos állatmesét hallottunk, melyekben az állatok úgy cselekedtek, gondolkodtak és beszéltek, mint az emberek.

Noha sokan azt gondolnák, de ezek a kedves és tanulságos történetek valójában nem is állnak olyan távol a valóságtól. Természetesen az állatok nem tudnak embernyelven megszólalni, és nem is hajtanak végre hős cselekedeteket, de sok faj esetében figyeltek meg meglepő, az emberekéhez nagyon hasonló viselkedést. Bizonyos állatok suttognak, mások tudnak számolni, szoktak csókolózni, nevetni vagy éppen beszélni álmukban.

8 emberi dolog, amit az állatok is csinálnak

A következőkben nyolc tulajdonságot, illetve szokást sorolunk fel, ami az emberi viselkedést idézi: nem is kérdés, újfent rácsodálkozhatunk, milyen érdekes is az állatvilág.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük