Népszerű rendezvény marad el a járvány miatt: nem lesz Állatkertek éjszakája Budapesten
A Fővárosi Állat- és Növénykert járványvédelmi elővigyázatosságból döntött úgy, hogy elmarad az Állatkertek éjszakája 2020-ban.

allatkert-bejarat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén nem tartja meg az Állatkertek éjszakáját a Fővárosi Állat- és Növénykert járványvédelmi elővigyázatosságból - közölték.

- Bár az intézmény nagyon szerette volna idén is megszervezni ezt a különleges estét, az összes szempontot mérlegelve arra jutottak, hogy a koronavírus-járvány veszélye miatt az a felelős döntés, ha a városligeti intézményben ezúttal elmarad az Állatkertek éjszakája - olvasható a közleményben.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis a rendezvény idején viszonylag rövid idő, néhány óra leforgása alatt igen sok, akár több ezer látogató szokta felkeresni a fővárosi intézményt. Az intézmény vezetése az összes szempontot megvizsgálva és mérlegelve úgy találta, hogy a járványvédelmi szempontból indokolt elővigyázatosság csak olyan mértékű korlátozások mellett volna lehetséges, amelyek már értelmetlenné tennék a legtöbb programot, ezért született a döntés - olvasható a közleményben.

Mint írják, azoknak, akik szívesen részt vettek volna az Állatkertek éjszakája programjain, a nappali látogatást javasolják, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt időszakban különösen sok kisállat, kölyök és fióka jött világra az állatkertben. Azoknak pedig, akik kifejezetten az állatkerti kulisszatitkok iránt érdeklődnek, az Állatkerti Alapítvány által 25-30 fős minicsoportoknak szervezett, exkluzív esti sétákra hívják fel a figyelmét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az Állatkertek éjszakáját 2012 óta tartják meg minden év augusztus utolsó péntek estéjén az ország csaknem minden jelentős állatkertjében. A budapesti állatkert kezdettől fogva részt vett a kezdeményezésben, és az elmúlt nyolc esztendőben minden alkalommal meg is rendezték az eseményt - áll az összegzésben.

Fotók: Getty Images

Alapvető nyaralási szokáson változtattak a magyarok

A nyaralók, házak és lakások kiadása egyre nagyobb szeletet képvisel a tóparti ingatlanok piacán, a Balatonnál egyértelműen megfigyelhető a fokozott érdeklődés.

Ezt is szeretjük