5 rossz módszer, ahogyan egy állásra jelentkezhetsz: így nem fognak visszahívni!
Ha már a jelentkezéskor hibát ejtesz, esély nélkül indulsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes jól átgondolt pályázatot küldeni egy álláshirdetésre, mert már a jelentkezés pillanatában eldőlhet a sorsod.

Ha az alábbi hibák valamelyikét elköveted, saját magad alatt vágod a fát, mert ezek miatt már az első körben kieshetsz az esélyesek közül.

Nem megfelelő külalak

Nemcsak az a fontos, hogy egy önéletrajz informatív legyen, de sorsdöntő lehet a külalak is. Törekedj rá, hogy a CV már ránézésre is letisztult legyen: ne használj a Comic Sanshoz hasonló bohókás, vidám betűtípust, inkább valami klasszikus, komoly alakot válassz, mint például a Times New Roman.

A tartalom összeállításánál is igyekezz minél logikusabban és átláthatóbban összeszedni a legfontosabb adataidat - korábbi cikkünkben megismerheted az önéletrajzíráskor leggyakrabban elkövetett hibákat, kattints ide!

Felületes olvasás

Minden esetben olvasd végig az álláshirdetést az első betűtől az utolsóig, ha kell, akár többször is, mielőtt jelentkezel rá. Ha ugyanis nem a kiírtak szerint adod be a pályázatodat, nem foglalkoznak majd vele. Ha kérik, hogy jelezd a fizetési igényt, tedd meg, ha pedig próbamunkát is mellékelni kell a jelentkezéshez, ez se maradjon el. Figyelj a határidőre is, hiszen ha a megadott dátumtól eltérő időpontban küldöd el az anyagod, máris lecsúsztál a munkáról.

Rossz helyesírás

Hiába lennél tökéletesen alkalmas egy munkára a képzettséged és a tulajdonságaid alapján: ha rossz helyesírással adod be a jelentkezésed, valószínűleg el sem jutnak majd az önéletrajzod lényegi részéhez. Nagyon rossz képet festesz magadról, ha a szöveg tele van hibával. Ha nem vagy biztos magadban, nézesd át valakivel a pályázatodat, de a szövegszerkesztő program helyesírás-ellenőrzője is a segítségedre lehet.

Sok honlapon van Karrier vagy Álláshirdetés rovat, ahol a cég a saját munkalehetőségeit hirdeti, érdemes ezek között is böngészni. Nálunk is találkozhatsz ilyesmivel, kattints ide az eléréséhez!

Téves elképzelések

Nem érdemes próba-szerencse alapon olyan álláshirdetésre jelentkezni, amelyről a szíved mélyén te is tudod, hogy nem neked szól. Nem árt tisztában lenni azzal, milyen munka való neked, és felesleges másra pályázni, főleg, ha nincs benne tapasztalatod - még ha valamiért meg is kapnád az állást, nem valószínű, hogy hosszú távon működne a dolog.

Valótlan állítások

Nem szabad hazudni az önéletrajzban a siker érdekében, mert egyrészt úgyis kiderül, ha valótlant állítottál, másrészt nem véletlenül kérnek bizonyos ismereteket, gyakorlatot, hiszen erre szükség lesz a munkavégzés során. Felesleges köröket futsz, ha olyasmit is beleírsz a CV-be, ami nem igaz, ráadásul átvered a munkaadót, ami máris hátrányt jelent.

Ezt is szeretjük