Fizetést kaphatsz azért, hogy tévézel: ezt kell tenned hozzá

Elképzelni is nehéz jobbat, mint egy süppedős fotelban ülve tévézni, és ezért még fizetést is kapni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek
Elképzelni is nehéz jobbat, mint egy süppedős fotelban ülve tévézni, és ezért még fizetést is kapni.

Hihetetlen, hogy egyesek miért kapják a fizetésüket, ami ráadásul nem is kevés. A Daily Infographic listájából megismerhetsz néhány olyan állást, ahol szórakozással tehetsz szert komoly jövedelemre.

Íme, öt különleges, de létező szakma, amik miatt nem lepődnénk meg, ha úgy éreznéd, pályát tévesztettél.

Hivatásos tévénéző

Olyannyira feltörekvőben van a szakma, hogy már két ága is létezik. A könnyebb esetben az embernek semmi más dolga nincs, csak megnézni, majd értékelni egy-egy műsort.

A nehezebb feladat már magasabb képzettséget, valamint több munkát és energiát igényel: itt feliratokat kell készíteni a műsorokhoz, sorozatokhoz, amelyek így a hivatalos bemutató előtt megnézhetők. A kezdő fizetés Amerikában havi 25 ezer dollár, ami körülbelül 6 millió forintnak felel meg.

Hét vicces szakma

Alig akartuk elhinni, hogy a következő szakmák léteznek. Nézd meg a legmeglepőbb, legviccesebb munkaköröket, amelyek néhány embernek valóban a megélhetést jelentik!

7 meglepő szakma, aminek a létezéséről sem tudtál

Nézegess képeket!

Elolvasom

Élő próbababa

Külföldön egyre több felső kategóriás ruhaüzletben alkalmaznak élő próbababákat, akiknek az általuk kiválasztott ruhában kell illegetni magukat egy órán át a vásárlók előtt és a kirakatban. Persze a munkához jó megjelenés és némi szereplési vágy szükséges, és óránként 12 ezer forintot lehet vele keresni. Ez egyébként nem újkeletű, régen a manökenek mutatták be a gazdag klienseknek egy-egy divattervező ruháját, a modell pedig a reménybeli vásárlóval megegyező méretekkel rendelkezett, így az láthatta magát kívülről a ruhában.

Luxusház-felügyelő

Vannak olyan milliomosok, akiknek nem elég egy fejlett biztonsági berendezés, jobbnak látják, ha hús-vér felügyelet alatt hagyják a házukat egy-egy utazásuk alkalmával. Ilyenkor jön a luxusház-felügyelő, akinek semmi más dolga nincs, csak ott tartózkodni az épületben, figyelni, hogy minden rendben legyen, és élvezni a körülményeket, korlátlan étel- és italfogyasztással - heti 50 ezer forintért.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Beépített vásárló

A beépített - vagy névtelen - vásárlók feladata, hogy egy előre meghatározott helyen, a rendelkezésükre álló pénzkeretből bevásároljanak, eközben pedig természetes viselkedéssel a lehető legrészletesebben térképezzék fel az üzletet, majd adjanak értékelést a megbízónak - aki rendszerint a tulajdonos - a körülményekkel, valamint a dolgozók hozzáállásával és profizmusával kapcsolatban.

Egyetlen vásárlással nagyjából 25 ezer forintot lehet keresni, és persze a termékeket is megtarthatják.

Repülőgépügynök

Nemcsak az autók eladásához van szükség értékesítőkre, egy repülőgépre is ugyanúgy rá kell beszélni a vásárlót. A különbség csupán annyi, hogy a jutalék itt 250 ezer forintnál kezdődik, de nagyobb, értékesebb gép esetén akár 2 milliárd forintnak megfelelő dollár is lehet - tehát ez az a pálya, ahol egyetlen jó üzlettel egy életre megteremthető az egész család anyagi biztonsága.

Ezt is szeretjük