Nagyon ritka állat jött világra az állatvédők szeme láttára a Nagy-Korallzátonynál
Ritka albínó teknős jött világra a Nagy-Korallzátony egy szigetén.

nagy-korallzatony
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritka albínó teknős jött világra az állatvédők szeme láttára a Nagy-Korallzátony egy szigetén - írta a The Guardian ausztrál online kiadása. A queenslandi Lady Elliot-sziget, a Nagy-Korallzátony legdélibb szigete levesteknősfészkeit gondozó Jessica Buckman hétfőn bukkant a kis rózsaszín állatra, amelyik éppen a tojásból bújt ki.

- Kiemeltem egy kis homokot, és ott volt a fészekben. Nagyon megdöbbentett, igazán különleges dolognak lehettem tanúja - magyarázta Buckman a lapnak. Társa, Jim Buck, aki már több mint harminc éve foglalkozik teknősvédelemmel és -megfigyeléssel, úgy becsüli, nagyjából minden százezredik teknőstojásból kel ki albínó fióka. Ő sem látott többet egy-kettőnél.

albino-teknos
Fotó: Jessica Buckman

Még inkább meglepődtek, amikor egy másik albínóra is bukkantak, de az nem maradt életben, félig kikelve találtak rá. - Nehéz megmondani, volt-e belőlük több is, mivel nem mindegyikük kikelésénél vagyunk jelen - tette hozzá.

Az albinizmus ritka, örökölt rendellenesség, mely a pigmentáció teljes vagy részleges hiányát jelenti. Az állatok világában ez általában rövid élettartammal jár, mert az albínóknak nem könnyű elrejtőzni. Buck egész karrierje során egyetlen felnőtt albínó teknőst sem látott.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hétfőn talált albínó fióka nem volt a legerősebb, de egy kis segítséggel kijutott a fészekből, hogy megtegye a kulcsfontosságú, 10-15 méternyi utat a tengerig. Az állatvédők azonban nem remélik, hogy viszontlátják. - Általában ezerből egy levesteknős-fióka éri meg a felnőttkort, az albínóknak sokkal kisebb az esélye erre - mondta Buckman.

Kiemelt kép: Getty Images

Genetikai rendellenességgel születtek, de éppen ettől olyan gyönyörűek

Az albínó állatok az élővilág talán legfurcsább képviselői, mégis mindenki csodálja őket.

Ezt is szeretjük