Furcsa lényre figyeltek fel az internetezők: nagyon különleges a külseje

Az albínó teknősök egészen másképp néznek ki, mint elsőre gondolnánk.

Albínó teknős
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első szín, ami az albínó szóról az emberek eszébe jut, az a fehér. A legtöbb emlősállatra valóban ez jellemző, viszont a hüllőknél másképp fest a dolog. Náluk, így a teknősök esetében is egy pigment megmarad a bőrben, így nem teljesen hófehérek, hanem van valamilyen színük. 

Ez általában a sárga, narancs, piros vagy rózsaszín egy árnyalata. Erre figyeltek fel az internetezők is: az albínó teknősök a külsejük miatt olyanok, mintha egy tűzhányó sárkánnyal állnának rokonságban, legalábbis, ha az ember hagyja szárnyalni a fantáziáját.

A különleges állatoknak azonban nem csak a kinézete egyedi, viselkedésük sem olyan, mint a többi teknősé. Míg egy normál teknős könnyedén megijed és elúszik, ha embert lát, addig az albínó teknős lassabban reagál a fenyegetettségre, melynek részben gyenge látása az oka.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Kiemelt kép: Albinoturtles

Ezt is szeretjük