Nagyon ritka, albínó teknőst találtak - Ilyen furcsa állatot ritkán látni
Szokatlan külsejű állatra bukkant egy gazda a szántóföldjén.

albínó-teknős
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyes kutatások szerint a ma is ismert ember már 315 ezer évvel ezelőtt megjelent a Földön, ám a természetet néha még ennyi idő alatt sem sikerült kiismernie. A növény- és állatvilág mindig tud meglepetéseket okozni, amire remek példa a nemrég Indiában történt eset is.

Egy gazda Nyugat-Bengálban, Sujanpur mellett dolgozott a szántóföldjén, amikor valami nagyon különös dologra lett figyelmes. Közelebb lépve látta, hogy az élénksárga élőlény nem más, mint egy teknős, és úgy döntött, hazaviszi, majd átadja az állatvédőknek.

Még a szakértőket is meglepte a látvány

Miután a gazda hazavitte a különleges külsejű teknőst, értesítette az erdei tisztviselőket, akik ezután felvették a kapcsolatot a természetvédelmi szakemberekkel. Siddhartha Pati, a Biológiai Sokféleség Megőrzéséért Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, hogy még őket is meglepte a felfedezés, és először látott ilyen teknőst.

Kiderült, hogy ez egy rendkívül ritka, albínó indiai leffentyűsteknős, amelyet korábban csak egyszer észleltek a vadonban. Ez a teknősfajta megtalálható más dél-ázsiai országokban is, például Pakisztánban, Srí Lankán, Nepálban, Bangladesben és Mianmarban. A szakember elmondta, hogy az állat élénksárga színe az albinizmusnak köszönhető. A veleszületett rendellenességet a tirozin pigment teljes vagy részleges hiánya jellemzi. Ez egy olyan pigment, amely a legtöbb hüllőben megtalálható. Ezenkívül néha mutáció történik a génszekvenciában, vagy hiányzik a tirozin.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakértők úgy vélik, hogy a felfedezett teknős felnőtt, valahol másfél és két év közötti. Ez volt a második alkalom Indiában, hogy ilyen különleges, albínó teknőst találtak, így érthetően nagy volt az érdeklődés a nem mindennapi külsejű állat felé. A szakemberek végül úgy döntöttek, nem szeretnének kísérleti nyulat csinálni belőle, és fogságban tartani, így visszaengedték a természetbe. Az internetezőknek is nagyon megtetszett a furcsa, ám annál különlegesebb teknős, sokan egy olvadt sajtszelethez hasonlították a megjelenését.

Furcsa lényre figyeltek fel az internetezők: nagyon különleges a külseje

Az albínó teknősök egészen másképp néznek ki, mint elsőre gondolnánk.

(Borítókép forrása: deva_iitkgp / Twitter)

Ezt is szeretjük