Különleges sündisznót fotóztak: százezerből csak egy néz ki így
Nagyon ritka, albínó sündisznót találtak.

suni-2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Albínó sündisznót találtak az angliai Otley-ban 2020. augusztus 24-én. A különleges állat, akit Jack Frostnak neveztek el, jelenleg a Prickly Pigs Sünmentő Egyesületnél van.

Jacket a hatéves Ruben Wiggins vette észre a városban, amint az úton kószált. A kisfiú úgy látta, hogy a nem mindennapi külsővel megáldott süninek segítségre van szüksége, ezért magához csalogatta őt, és édesanyjával eljuttatták a sünmentőkhöz. Az egyesület orvosai megvizsgálták, és a megfelelő ellátásban részesítették. Amint Jack megerősödik, újra szabadon engedik majd a természetben.

Az albinizmus a sünök között is igen ritkán fordul elő, mindössze százezerből egynél. A jelenség csökkent vagy hiányzó pigmentációban nyilvánul meg, amit a színanyag képződésének veleszületett zavara okoz, emlősállatoknál és embereknél egyaránt.

Fotók:  MTI/AP/PA/Danny Lawson

Ilyen szépek az albínó állatok

Az albinizmus az emlősökön kívül halakat, madarakat, hüllőket egyaránt érinthet. Ha valaki félreteszi a biológiai okokat, és csupán az előtte álló élőlényeket figyeli, nyomban rájön, mennyire különlegessé teszi őket hófehér bundájuk és pirosan vagy éppen kéken vibráló szemeik.

Ezt is szeretjük