Ma van a határidő: mi történik, ha mégsem adtad le az adóbevallást?
Már csak néhány órád maradt: ma van az adóbevallás leadásának határideje, postai és online úton egyaránt.

nav
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma, azaz hétfő éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - NAV - az MTI-vel. A közlemény szerint a NAV által készített szja-bevallási tervezetet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni legegyszerűbben az ügyfélkapun keresztül lehet.

Az őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók részére készített bevallási tervezet azonban csupán egy javaslat, ami nem válik automatikusan bevallássá. Tehát ezeket a tervezeteket ki kell egészíteni a vállalkozói, az önálló tevékenység, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel. Ha nem egészítik ki, nem módosítják az adóbevallási tervezetet, az nem válik május 20-án személyijövedelemadó-bevallássá ebben a körben.

Ha nem módosítják a bevallási tervezetet, vagy saját maguk nem készítenek, és nem nyújtanak be szja-bevallást, a NAV 15 napos határidővel felhívja a személyeket, hogy pótolják a hiányt. Amennyiben ez elmarad, akkor a NAV ötvenezer forint mulasztási bírsággal büntetheti a mulasztó őstermelőt, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyt, illetve az egyéni vállalkozót - írták.

Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta azt is, mintegy 3,6 millió ember rendelkezik ügyfélkapu-regisztrációval. Szólt arról is, a NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata hétfő este 20 óráig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1% kapcsán segítséget kérnek.

Fotó: Getty Images.

Vízből készült pénzen ámul az internet

Annak ellenére, hogy a víz az élet alapfeltétele, az emberiség viszonyulása hozzá egészen méltatlan. Még mindig nem érezzük a valódi értékét, és egészen mást tekintünk kincsnek, például a pénzt.

Ezt is szeretjük