A politikusok is verik a feleségüket
Kitálal a Patent
A Patent szerint pártfüggetlen a családon belüli erőszak. Több politikus házastársa is fordult már hozzájuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A családon belüli erőszak nem kerüli el a politikusfeleségeket sem - derült ki a Klubrádió péntek reggeli műsorából, ahol Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa beszélt a honatyák és honanyák családjában előforduló problémákról.

Spronz Júlia elmondta, nincs olyan politikai párt, melynek tagjai között ne lennének olyanok, akik bántalmazzák családtagjaikat.

A Patent Egyesület munkatársa elárulta: 15 éves tevékenységük alatt pártfüggetlenül számtalan politikus partnere kereste meg őket azzal, hogy családon belüli bántalmazás elszenvedője.

A feleségverők döntenek a családvédelmi törvényről

Az esetek legnagyobb visszássága Spronz Júlia szerint, hogy azok az emberek, akik a parlamenti padsorokban ülnek, és adott esetben érintettek a családon belüli bántalmazásban, hoznak törvényeket családvédelmi kérdésekben.

A Patent épp ezért is szorgalmazza, hogy emeljék a nők parlamenti kvótáját. Hiszen ott, ahol 30%-ot ér el a nők aránya, progresszíven tudnak törvényeket hozni a nők társadalmi egyenlőségének javítására.

A nőt ítélik el rágalmazás miatt

Spronz Júlia elmondta, előfordult olyan ügy is, melyben a politikus felesége többszöri bántalmazás után bírósághoz fordult a Patent segítségével, és végül a nőt büntették meg másfél millió forintra rágalmazásért - meg sem engedték neki, hogy bizonyítsa igazát.

Hozzátette: a legtöbb esetben a bántalmazást elszenvedett nő húzza a rövidebbet, ha bíróságra megy, mert elítélik rágalmazás miatt.

Az eddigi talán legismertebb eset a volt esztergomi polgármester nevéhez fűződik. Meggyes Tamás felesége, Kui Rózsa nyilatkozta azt: férje többször bántalmazta, egy esetben rendőrségi jegyzőkönyv is készült a bántalmazásról. Meggyes Tamás tagadta a vádakat.

Ezt is szeretjük