Segítség, lány a pasim legjobb barátja!

Van okod a féltékenységre?

Mit lehet tenni, ha kiderül, hogy a pasid legjobb barátja lány? Egyáltalán kell bármit csinálnod?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolatban egymás barátait megismerni mindig izgalommal jár, főleg, ha a legjobb barátokról van szó. Akkor is stresszes lehet a helyzet, ha fiú a pasid legközelebbi cimborája, de könnyen érhet meglepetés.

Mi a teendő, ha a pasid egy másik lányt mutat be a baráti találkozáson? Van okod a féltékenységre?

Csak barátok

Mielőtt kiakadsz, gondolkodj el a helyzeten. Tartsd szem előtt azt a bölcsességet, hogy nem attól kell félned, akiről beszél a barátod, hanem attól, akiről hallgat.

Ha rejtegetnivalójuk lett volna, biztos lehetsz benne, hogy nem kerítettek volna sort a veled való találkozásra. A pasid csak azt szeretné, ha ismernétek egymást, mert mindketten fontosak vagytok neki.

Persze te vagy az, akibe szerelmes, a másik lány iránt csak baráti érzelmeket táplál - és jó eséllyel ez fordítva is így van. Biztosan neked is vannak ellenkező nemű barátaid, akikkel jól megvagy, kedvelitek egymást, de fel sem merül benned, hogy több közötök legyen a másikhoz.

Próbáld beleképzelni magad a szerelmed helyzetébe, és helyettesítsd be magadat és az egyik jó barátodat, aki fiú. Valószínűleg neked sem jutna eszedbe, hogy a pasiddal egy szinten említsd.

Beszéljétek meg!

Ami a legfontosabb, az az, hogy ne kezdj féltékenységi jelenetet rendezni a barátod előtt! Ne fordulj a lány ellen, mert ez könnyen visszafelé sülhet el: a pasid úgy fogja érezni, hogy választás elé állítod, és ne feledd, a barátok és a régi ismerősök sajnos sokszor előnyt élveznek. Ha zavar a helyzet, inkább nyugodtan üljetek le, és beszélgessetek.

Mondd el neki, hogy semmi bajod a lánnyal, de szeretnél biztos lenni afelől, hogy az érzelmeik tényleg csak barátiak. Valószínűleg meg fogja érteni a helyzetedet, de azért azt is megpendítheted neki, hogy képzelje magát a te helyedbe egy pillanatra. Ha pedig tényleg őszintén mondja, hogy csak úgy tekint a lányra, mint barátra, akkor ne faggasd erről többé, és próbáld meg elfogadni a helyzetet.

Ismerd meg a lányt!

Sokat segíthet, ha közös programokat szerveztek a barátaitokkal, ahová meghívjátok a rettegett lányismerőst is. Keresd az alkalmat, hogy kettesben is megismerhesd őt, a barátod jelenléte nélkül, és próbálj minél több közös témát találni. Biztosan ő is igyekezni fog, és még az is lehet, hogy olyan jól összebarátkoztok majd, hogy minden gondod elszáll.

Ha pedig kiderül, hogy nem vagyok egy hullámhosszon, legalább akkor is le tudod szűrni, milyen a lány gondolkodása, és talán még a barátodhoz való viszonyáról is tisztább képet kapsz. Ne éreztesd vele az esetleges ellenérzéseidet, nehogy a végén te gyere ki rosszul a dologból.

Ha több van a dolog mögött

Sajnos az is kiderülhet, hogy más érzelmek is lappanganak a barátság mögött. Ilyenkor általában elkerülhetetlen a szakítás, ami eleinte biztos, hogy megvisel majd, de ha tiszta fejjel tudsz gondolkodni, rájössz, hogy neked is jobb lesz így. Hiszen mi értelme olyan fiúval járni, aki melletted titokban más után epekedik?

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük