A legjobb szabadtéri mozik a városban
Forró nyári estékre
Az autósmozik reneszánszukat élik, de, ha nincs autód, hangulatos kertmoziban is töltheted az estét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy valaha újra divatba jönnek a szabad ég alatt vetített filmek? A retró korszakát éljük, így várható volt, hogy rövidesen visszacseppenünk anyáink idejébe a mozik tekintetében is. A kerti filmszínházaknak megvan a maguk romantikus hangulata, amit akkor is érdemes kipróbálnod, ha éppen a szinglik táborát erősíted.

Bár talán kicsivel kényelmetlenebb, mint multiplex testvére - ahol minden a komfortról szól -, érdemes ellátogatnod egy ilyen szabadtéri rendezvényre, mert felejthetetlen élményt nyújt. És, hogy melyiket is válaszd? Budapest négy különböző pontjának moziját mutatjuk be, így választhatsz, hogy melyikbe szeretnél ellátogatni még a nyár folyamán. Csak egyet ne felejts el előtte, mégpedig megtekinteni az időjárás-jelentést.

Zöld sziget a város szívében

A Margitszigeten számtalan program vár, így nem meglepő, hogy az egyik leglátogatottabb kertmozi itt helyezkedik el. A Holdudvar nevű szórakozóhelyen találod, amit legkönnyebben a Margit híd szigeti lejárójától közelíthetsz meg. Vetítések általában szerdán és vasárnaponként vannak, ahol alkotások széles skáláját tekintheted meg a vásznon. Az akciófilmektől a vígjátékokon keresztül a drámáig itt mindent megtalálsz. A jegyárak változók, de nagyjából 500 és ezer forint között mozognak.

Amennyiben úgy döntöttél, hogy ezt a hangulatos helyet választod, ahol ehetsz-ihatsz a büfében, látogass ki a következő programra. A Holdudvar weboldalán bővebb információt találsz a vetítések időpontjairól.

A fiatalok választása

A Zöld Pardon már eddig is híres volt szerteágazó kulturális programjairól, és most még tovább bővítette skáláját. Néhány napja nyitott a Silent Kertmozi, ami igazi csemegét jelent a mozgóképek világában. A vetítések az aktuális koncertek befejeztével indulnak, 22 óra utáni kezdéssel.

A mozi lényege, hogy a bulizás és a filmvetítés egymástól függetlenül, zavartalanul folyik, mivel a filmet zsebrádió vagy a mobilodhoz tartozó fülhallgató segítségével is nyomon követheted. Ne keseredj el, akkor sincs gond, ha esetleg otthon hagytad a headsetedet, vagy csak egy hirtelen ötlet vezérelt, hogy leülj megnézni a filmet, mert a helyszínen is kölcsönözhetsz zsebrádiót.

Bővebb információt a kínálatról és a filmekről leírást a Zöld Pardon weboldalán olvashatsz.

Rossz időben

Ha már eltervezted a szabadtéri mozizást, akkor sem kell kétségbeesned, ha esetleg kicsit hűvösebb vagy borongósabb napra ébredsz. Ilyenkor a legpraktikusabbak az autós mozik, közülük is az egyik legjobb a Kispesten található Fővárosi Autósmozi. A kapunyitás este 9 órakor történik meg, de a filmeket csak fél órával később kezdik el vetíteni. A mozinak külső hangszórói is vannak, de a rádió FM 101,2 frekvenciáján is tudod fogni a műsort. A jegyek ára sem eget verő, fejenként 800 forintba kerülnek, és a legújabb szuperfilmeket tekintheted meg cserébe. Büfé és mosdó a vetítések ideje alatt üzemel. Ha érdekel a vetített filmek listája, böngészd végig az autósmozi weboldalát.

A foci szerelmeseinek

A belvárosi Foci Moziban a labdarúgás kedvelői csemegézhetnek kedvükre a különböző focis filmalkotások között. Persze ez csak azokra a szünnapokra érvényes, melyeken éppen nem megy meccsközvetítés. Szép, zöld környezetben, pokrócon pároddal összebújva vagy a barátokkal iszogatva olyan filmeket tekinthetsz meg, melyeknek valamilyen közük van a bőrlabdához.

Ezeken a napokon a belépés ingyenes, így igyekezz, hogy a háromezer férőhelyes moziban neked is jusson egy kis terület, mert bizony szinte állandóan telt ház van.

Ha kedvenc hobbidat a többi sportrajongóval együtt szeretnéd élvezni, látogass el a budapesti Szabadság térre, de előtte mindenképpen látogasd meg a Cinetrip weboldalát, hogy bővebb információkhoz juss.

Ezt is szeretjük