A 4 legszexibb magyar politikus
Címlapra illő pasik
Egy politikus legfontosabb erénye a hitelesség, de a mai, látványra épülő világban a kinézet sem utolsó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A televízió megjelenése óta a politika egyre inkább az emberek szeme előtt zajlik, ami azzal jár, hogy a közszereplők is kénytelenek adni a külsejükre.

Persze nem mindenki születik jó adottságokkal, de szerencsére a magyar politikusok között is akadnak páran, akiket bármikor szívesen látnánk a címlapokon. Pártállástól független, csak a megjelenésre és a vonzerőre épülő összeállítást készítettünk: íme, a legszexibb közszereplőink!

Mesterházy Attila

Bár rögtönzött közvélemény-kutatásunk végeredménye alapján azt lehet leszűrni, hogy a nők összességében nem a legelégedettebbek a magyar politikusok felhozatalával esztétikai szempontból, Mesterházy Attila volt az egyik, akinek még a kevésből talán a legtöbbször merült fel a neve.

Mindez különös annak fényében, hogy a Medián 2011. áprilisi adatai szerint a legnépszerűtlenebb magyar politikusnak bizonyult, másrészről azonban mi sem bizonyítja jobban, hogy a vonzerő nincs összefüggésben a politikai hovatartozással és szerepléssel.

Az MSZP pártelnökének látványa minden bizonnyal a konzervatívabb ízlésű hölgyek térdét remegteti meg, hiszen a jól bevált öltöny-nyakkendő párosítás híve. A legutóbbi választások idején még a küllemének különleges pikantériát adó szakállától is megvált, valószínűleg nem kis részben azért, hogy a párt arca lehessen - de talán ez is csak vonzóbbá tette karakteres, határozott alakját.

Mesterházy Attila
Jávor Benedek

Jávor Benedek

A másik győztes egyértelműen Jávor Benedek, az LMP képviselője, aki főpolgármester-jelöltként igazán szokatlan dolgot tett a legutóbbi választásokkor. A politikusoktól megszokott, merev öltöny-nyakkendő párost laza farmerra és kigombolt nyakú ingre cserélte a plakátfotózáson, és még a cipőjét is levette, ötletesen ábrázolva, hogy lehet más a politika. Meglehet, egyesekből vegyes érzelmeket váltott ki, hogy a közszereplő úgy pózolt a fotón, mint a Deák téri Gödör mellett heverésző tinik, de a női szívek közül sokat megdobogtatott.

Mellesleg a gesztus korántsem lett volna ennyire hatásos a fiatal politikus szexi mosolya nélkül: Jávor Benedeknek ez után a fotó után már nem kell bizonyítania, hogy alakja a címlapokon is megállná a helyét. Bár az ökológus-környezetpolitikus végül nem lett budapesti főpolgármester, még a korábbi általános választások során országgyűlési képviselő mandátumot szerzett, így továbbra is üde színfoltja a magyar közéletnek.

Bajnai Gordon

Szexi, jóképű, aranyos, feminin, jellegtelen - az egykori miniszterelnökkel kapcsolatban ezek a jelzők merültek fel. Bajnai Gordon, aki 2009 és 2010 között állt az ország élén, kifinomult stílusával és előnyös vonásaival kifejezetten kellemes látványt nyújtott nap mint nap a tévéképernyőkön.

A magyar miniszterelnökök kinézetét tekintve Bajnai fölényes győzelmet aratott, még ha vonzerejét nem is lehet a szívtipró vízilabdás fiúkéval összemérni. Kásás Tamásról minden bizonnyal ritkán hangzik el az, hogy aranyos, ugyanakkor az is tény, hogy egy politikus mindennapjai nem a testedzésről szólnak, és a stílus is igen kötött. A volt miniszterelnök azonban, ha nem sportolókkal, hanem saját pályatársaival állítjuk ringbe, vitathatatlanul helyet érdemel a legjobbak között - róla bármikor szívesen néznénk fotókat.

A leghitelesebb miniszterelnök

Ki volt a leghitelesebb miniszterelnökünk? Kíváncsiak voltunk, mit válaszolna a kérdésre az utca embere, ezért utánajártunk! Nézd meg videónkat, és megismerheted a választ!

Deutsch Tamás

A nem éppen eseménytelen magánéletéről ismert politikus talán nem a kifejezetten szép arcú férfiak táborát gazdagítja, de sármos kisugárzása révén itt a helye a legszexibbek listáján.

A Fidesz politikusa vitathatatlanul előnyére változott az évek múlásával, mostanra pedig megtalálta azt a stílust, ami komolysága ellenére is tükrözi az egyéniségét.

Azon kevesek közül való, akik nem engednek az üzleti etikett követelményeinek, miszerint a férfiaknál a rövid haj a megjelenés kulcsa, de talán jobb is így, hiszen stílusos megjelenésének, vonzerejének nélkülözhetetlen részét képezi félhosszú frizurája.

A képek forrása a Wikipédia Mesterházy Attila és Jávor Benedek szócikke.

Ezt is szeretjük