9 remek film borongós őszi estékre

Mi ezeket ajánljuk

Adunk néhány ötletet, ha nem tudod, mit nézz meg egy fáradt, borús őszi estén.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most, hogy az esték egyre hidegebbek és hidegebbek lesznek, jobban esik behúzódni a nappaliba, és forró teát kortyolgatva elmerülni egy jó kis filmben. Összeválogattunk néhányat a legjobbak közül.

Thrillerek

A tehetséges Mr. Ripley

A film Patricia Highsmith azonos című könyve alapján, készült, és a thriller és a krimi között egyensúlyoz. Tom Ripley, az átlagos, szegény fiú visszautasíthatatlan ajánlatot kap, és lehetősége nyílik belépni a milliomosok közé. Mindent megtesz azért, hogy ott meg is vesse a lábát: különböző furfangos csalásoktól sem riad vissza. A különleges hangulatú film lenyűgöző olaszországi tájjal párosul, és olyan színészek játékát élvezheted, mint Jude Law, Matt Damon és Gwyneth Paltrow.

A fülke

Ha szereted az olyan filmeket, amiken végig valami nyomasztó hangulat uralkodik, A fülke tetszeni fog. Colin Farrell karaktere felvesz egy nyilvános telefont, és ezzel örökre megváltozik az élete. A hívó fél pontosan őt kereste, mindent tud róla, és éppen megölni készül őt. A film végén sajnálni fogod, hogy nincs folytatás.

A folyosó túloldalán

Izgalmas, végig a feszültséget mindvégig fenntartó thriller A folyosó túloldalán, érdekes fordulattal a történetben. A főszereplő zaklatottan hívja fel legjobb barátját, és elmondja neki, hogy egy hotelszobában ül, fegyvere van, és épp lebuktatni készül a szemközti szobában lévő csalfa menyasszonyát. Külön pozitívuma lehet a nők számára a filmnek, hogy a két férfi főhős, Danny Pino és Mike Vogel igen kellemes látványt nyújtanak.

Vígjátékok

Hókusz Pókusz

Lassan 20 éves ez a halloweeni film, de még mindig kikapcsolódást jelenthet az egész családnak. Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy boszorkánynővéreket játszanak, akik háromszáz év után újra belevetik magukat a boszorkánylét örömeibe. De lehet, hogy valaki képes megtörni a varázsukat… Ez a mozi egy igazi izgalmas és meseszerű világba repít el.

Ötéves jegyesség

Jason Segel és Emily Blunt egy jegyespárt játszik a filmben, akiknek a lány munkája miatt egyre csak tolódik az esküvőjük dátuma. Az alkotás beillik a romantikus film és a vígjáték kategóriába is. A poénok viccesek, a kapcsolati szál pedig hiteles: bárkivel megtörténhetne.

Éjsötét árnyék

Az ezerarcú Johnny Depp ezúttal vámpíralakban jelenik meg idei filmjében. A több száz éves fogságából kiszabadult misztikus lény belecsöppen a mai világba, és, mondhatni, nehezen megy neki a beilleszkedés. Műfaját tekintve az Éjsötét árnyék horrorvígjáték, de ne aggódj, ettől a filmtől nyugodtan fogsz tudni sötétben aludni.

Romantikus filmek

Édes november

Egy klasszikus, őszi romantikus film Keanu Reeves és Charlize Theron főszereplésével betegségről, szerelemről, elmúlásról. A történet bármilyen korosztály számára megindító lehet, úgyhogy ne felejtsd el bekészíteni a zsebkendőt is.

Napsütötte Toszkána

Egy válás után lévő nőt játszik Diane Lane, aki új életet kezd egy számára teljesen idegen országban, pillanatnyi döntése alapján. Gyönyörű helyeket és egy kis napfényt láthatsz, és könnyen beleéled majd magad a főhősnő helyébe. Természetesen a humor sem marad el.

Fogadom

Ha könnyedebb szórakozásra vágysz, ne ezt a filmet válaszd. Nagy hatású film az élet kiszámíthatatlanságáról, kitartásról és arról a küzdelemről, amit egy ifjú házaspár él át a feleség emlékezetkiesése miatt. A főszerepben Channing Tatum és Rachel McAdams.

Ezt is szeretjük