5 varázsszó az önéletrajzban, ami nélkül nem kapsz jó állást
Légy figyelmes az önéletrajzírásnál, mert sok múlhat néhány figyelemfelkeltő szón is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó önéletrajz már önmagában fél siker, hiszen, ha figyelemfelkeltően tálalod az életed, akkor sokkal nagyobb esélyed van rá, hogy megkapd álmaid állását. Azonban nem szabad ezt akárhogyan megtenni.

Önéletrajzmintákból számtalan sablont találhatsz a különböző munkakereső portálokon, azonban a legjobb, ha mindig arra törekszel, hogy az egyéniségedet is megmutasd ilyenkor, és ezáltal megkapd a személyes találkozás lehetőségét. Ezért fontos, hogy olyan szavakat írj bele, melyek odavonzzák a tekintetet.

Pozíció

A munkahelyeden mindig valamilyen pozíciót töltesz be, melyet érdemes hangsúlyozni az önéletrajzodban is. Ne csak azt írd bele, hogy jelenleg hol dolgozol, hanem mellé azt is, hogy mi a feladatköröd pontos megnevezése. Ebből a leendő munkaadód sok következtetést le tud vonni, többek között, hogy mennyire vagy alkalmas a jelenlegi poszt betöltésére, illetve azt is kikövetkeztetheti belőle, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezel. Ezzel kiemeled, hogy jelen pozíciódban te milyen különleges és sikeres vagy, ugyanakkor jelzed, hogy még ennél is jobb tudnál lenni, így sokat veszítenek, ha nem téged vesznek fel új munkatársként.

Ambíció

Bármilyen furcsán hangzik, a munkaadók szeretik tudni, hogy milyen kilátásaid, terveid vannak a jövőre nézve, törekedsz-e arra, hogy még jobb legyél, és arra, hogy ezáltal még feljebb léphess a ranglétrán.

Ha két-három pontban összefoglalod, hogy mi mindent tervezel az elkövetkezendő évben, abból kiderül a főnök számára, hogy valóban komolyan gondolod ezt az állást. Tényekre törekedj, egy-két szóban, ne kisregényt fogalmazz meg arról, hogy mi mindenre vágysz. Egyszerűen, pontokba szedve írd le, melyek a célkitűzéseid, ambícióid, hogy hol szeretnél két év vagy öt év múlva tartani.

Referenciák

Bizonyos cégek külön hangsúlyt helyeznek a referenciára, mások nem. Azonban, ha ténylegesen szeretnéd elkápráztatni a vezetőséget önéletrajzoddal, érdemes külön csatolni az írásos referenciáidat. Ne csak azt írd bele az önéletrajzba, hogy kinél tudnak érdeklődni, ha ilyen irányú kérdésük van, hanem jelezd azt is, hogy ezekből csatoltál egy-kettőt. Ebből tudni fogják, hogy büszke vagy a teljesítményedre, valamint arra, amit elértél az előző munkahelyeiden, illetve láthatják, hogy az előző főnökeid is igazán meg voltak elégedve, így jó vásárt csinálnak, ha a tiédet választják a beérkezett pályázatok közül.

A tökéletes önéletrajz

Ha szeretnéd tudni, hogy a tökéletes önéletrajz hogyan épül fel, illetve mit kell beleírnod ahhoz, hogy leendő munkaadóidat elkápráztasd, és jóval nagyobb esélyed legyen megkapni az állást, nézd meg videónkat!

Terhelhetőség

Nincs olyan új munkahely, ahol ne pakolnának mázsás súlyokat a válladra már a legelején, mert kíváncsiak, hogy mégis mennyit bírsz. Hiszen olyan munkatársat szeretnének felvenni, aki bírja a hajtást, a kezdeti stresszhelyzeteket, egyszóval, akinek a terhelhetősége igen magas.

Ezért érdemes valahogy úgy beleszerkeszteni ezt a szót az önéletrajzodba, hogy kitűnjön, de mégse legyen feltűnő. Például, ha volt valami igazán nagy projekt, amit te vittél a hátadon, azt célszerű megemlíteni. Ebből látszik, hogy nem riadsz meg a nehézségektől, és bármit sikerre tudsz vinni.

Konfliktuskezelés

Minden munkahelyen előfordulnak feszült helyzetek, melyeket gyorsan meg kell oldani, hiszen a csapatmunka megkívánja. Amikor tehát önmagadat jellemzed az életrajzban, célszerű kiemelni, hogy jól kezeled a vitás szituációkat. Ez nem tűnik túl jelentős tulajdonságnak, de ne becsüld le magad - olyasvalaki, aki a békebíró szerepét is be tudja tölteni, vagy éppen hajlandó kompromisszumokat kötni a munka érdekében, nagy segítség a felső vezetés számára. Hiszen számtalan terhet vesz le a vállukról, ha nem nekik kell az alkalmazottak között rendet tartaniuk. Ha igazán figyelemfelkeltő önéletrajzot akarsz beadni, a gerilla-cv jellemzőit sem árt ismerned. Kattints ide, és tudj meg róla többet!

Ezt is szeretjük