Az 5 legjobb szendvicskrém
Lehet sima és ízesített, készülhet túróból és vajból, akad különleges és megszokott is. A lényeg, hogy finom legyen, és a vacsorát különlegessé tegye.
Egy igazán jó reggeli szinte az egész napodat meghatározhatja, ezért érdemes változatosan elkészíteni az első falatokat. Ehhez kiválóak lehetnek a finom szendvicskrémek.
Természetesen a Femina szerkesztősége is szereti a finomabbnál finomabb krémeket, ezért összeválogattuk a szerintünk öt legfinomabbat. Nehéz volt választani, de végül sikerült. Íme az eredmény!
Mindenki megtalálhatja a saját fogára valót: Rama Créme Bonjour
Ma már nyolcféle ízben is megtalálható a boltok polcain. A Créme Bonjourban az egészségesebb életmód jegyében csökkentették a zsírtartalmat, és egyre kevesebb tartósítószert tartalmaz. Minden típus ízesítéséhez megpróbálnak kizárólag természetes anyagokat használni – ami még sajnos nem igazán működik. Mindentől függetlenül az egyik legfinomabb és legízletesebb krémmel állunk szemben, ráadásul választhatsz a natúr, zöldfűszeres, gombás, tormás, paprikás, sonkás, paradicsomos-bazsalikomos és hagymás ízek közül. A mi kedvencünk a zöldfűszeres.
Ragaszkodunk a régi, jól bevált ízekhez: Parmalat magyaros vajkrém
Már üknagyanyáink is szerették a paprikás ízesítésű ételeket. Na és az ükunokák? Nos, ők kedvükre válogathatnak a különféle hagyományőrző ételek között. A körözött egy továbbgondolt változata a magyaros vajkrém, ami sokak kedvence. Lágy íze minket is kenyérre ken, sajnos azonban ez a finomság is tartalmaz némi tartósítószert és színezéket. Ettől függetlenül mi szeretjük.
Egy jó alap, és indulhat az építkezés: Lurpak enyhén sózott vajkészítmény
Nem krém, inkább vaj, de mi mégis erre esküszünk. Klasszikus vaj magas zsírtartalommal, így a fogyókúrázók számára sajnos nem ajánlott. Valódi ínyencek főzéshez és sütéshez is használják, így biztosak lehetnek benne, hogy az étel nem lesz elsózva, hiszen a vaj nem sózott. Kenyérre kenve finom szendvicseket készíthetsz belőle, ráadásul mindenféle feltét nélkül, friss fehér bagette-tel is kiváló.
A nagy kedvenc: a Bakony körözött
Nem csoda, hiszen különleges, minőségi tehéntúróból és kellemes fűszerekből áll össze. Kétféle változatban is fogyasztható: enyhe és gazdag fűszerezéssel. Magas fehérjetartalma miatt egészséges, könnyen emészthető, és a fejlődésben lévő szervezetnek is nagyon hasznos. A régi ízek keverednek benne a mai különlegességekkel. Szeretjük, a gazdagon ízesítettet pedig még inkább.
Keleti ízek hazai ízváltozatban: Fanan humusz
Amíg a többi csicseriborsókrém meg sem közelíti az finom izraeli ízeket, addig ez a termék az eredeti recept alapján készül. A megfőtt és péppé tört csicseriborsó nem igazi humusz a megfelelő fűszerek nélkül. Ezt a gyártók is tudják, ezért mindent megtesznek, hogy termékükkel hűek maradjanak a keleti ízvilághoz. Kétféle változata van: a natúr és a gombás. Ha keleti lakomát rendezel, semmiképp ne maradjon ki!
Femina-tipp: A boltokban található késztermékek is nagyon finomak, ám ha inkább a saját készítésű krémekre esküszöl, akkor segítünk. Kattints ide, és ismerd meg a legínycsiklandozóbb, házi készítésű szendvicskrémek receptjeit!