Te tudod, hogy ki volt az első Disney-karakter? 6 meglepő tény a Disney-rajzfilmekről

Valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem ismerik ezeket a tényeket.

5+1 érdekesség a Disney-rajzfilmekről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Disney-rajzfilmeket kiskorunk óta jól ismerjük, többször is megnéztük már őket, a kedvenceink szövegét a szereplőkkel együtt mondjuk, a dalokat pedig az első pár dallamból felismerjük.

A klasszikusoktól, mint például Az oroszlánkirálytól, Aladdintól és Pocahontastól kezdve a Jégvarázs, az Agymanók és az Előrén keresztül számtalan vicces, bájos, megható és tanulságos történetet láthattunk már és azt hihetnénk, hogy mindent tudunk ezekről a mesékről.

5+1 érdekesség a Disney-rajzfilmekről

A Disney 100 éves évfordulójának alkalmából, most összegyűjtöttünk 5+1 olyan tényt, amelyekről talán a legnagyobb Disney rajongók sem tudtak idáig:

1. A Disney fivérek először Juliust, a macskát, majd pedig Oswaldot, a szerencsés nyulat alkották meg. Utóbbi akkora sikernek örvendett 1927-es bemutatása után, hogy sorra kezdték árusítani a képével ellátott különböző termékeket. Oswaldot Mortimer, a csíntalan, ám de szerethető kisállat követte, aki valójában a ma is ismert Mickey egér volt. Disney elég hamar megváltoztatta a nevét, a kisállat így Mickey egérként lett világhíres.

GettyImages-1137157451
Fotó: Lmpc / Getty Images Hungary

2. Tudtad, hogy 1994. április 18-án mutatták be az első Disney rajzfilmet a Broadwayen? A szépség és a szörnyeteg volt a Disney Theatrical Productions első darabja, amelyben a Tony-díjas Gary Beach alakította Lumiere-t és a Tony-jelölt Susan Egan játszott Belle szerepében.

3. A Toy Story 3 volt az első animációs film, amely elérte az 1 milliárd dolláros globális bevételt. A második rész után több mint 10 évvel került a mozikba. Nemcsak számtalan, köztük Oscar- és Bafta díjat nyert, de ez volt az első film, mely 7.1 surround hanggal került a mozikba.

4. Te is kívülről fújod a Disney mesék dalait? Akkor valójában a Shermann fivérekért rajongsz, akik 13 év alatt több mint 200 dalt írtak 27 egész estét Disney-filmhez és Disneyland attrakcióhoz. Hozzájuk köthető többek között A dzsungel könyvében elhangzó „Egy, két jó falat" vagy a Mary Poppinsban elhangzó „Száll a korom” című dal is.

5. A Technicolor vállalat dolgozta ki háromszalagos technicolor eljárást, az az a három alapszín, illetve a keverésükkel létrehozott többi színnel készíthető filmek gyártási lehetőségét, amire a Walt Disney le is csapott és ezzel készítették el a Virágok és fák című mesét. Ez volt az első rajzfilm, ami teljes egészében színes volt.

+1 1942-ben mutatták be a Bambit, azt azonban kevesen tudják, hogy az alkotók 5 éven keresztül dolgoztak azon, hogy elkészüljön. Az akkori technológiai lehetőségek miatt ezzel az egyik legtovább készülő Disney mese.

Te felismered Plútót? 8 Disney-mesefigura, amik meghatározták a gyerekkorunkat

A kvíz kitöltésével tesztelheted, mennyire vagy otthon a Disney-karakterekben.

Te felismered Plútót? 8 Disney-mesefigura, amik meghatározták a gyerekkorunkat

Kvíz!

Elolvasom

Borítókép:  The Walt Disney Studios

Ezt is szeretjük