4 letehetetlen regény, amire örökre emlékezni fogsz
Gyönyörű történetek
Ha a nyári zsongásban kezdesz elfáradni, fogj egy jó könyvet, és merülj el a fantázia világában!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan közeledik a nyár vége, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a szórakozásról. Ugyan a zenei fesztiválok zöme már véget ért, jobbnál jobb bor- és gasztronómiai rendezvények várnak augusztus végén és szeptemberben is, országszerte.

Ha viszont nincs kedved kimozdulni, akkor sem kell lemondanod a szórakozásról: csak keress egy nyugodt helyet a parkban vagy a teraszon, fogd a kezedbe a következő könyvek egyikét, és hagyd, hogy magával ragadjon a történet. Nem fogsz unatkozni.

Elizabeth Gilbert: Eat, pray, love

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye, az Eat, pray, love spirituális utazásra hívja olvasóit. Vele együtt tanulhatod meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és, ha kell, elengedni az embereket.

Elizabeth harmincas, sikeres nő - volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hever, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindenkinek szól, aki ébredt már úgy, hogy ettől a naptól kezdve változtat az életén.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.

Herta Müller: Lélegzethinta

Leo Auberg nagyszebeni kamaszfiú még nem tudja, mit jelent, ha valakit elvisznek az oroszok. Egyet akar csupán: minél messzebb utazni a kisvárosból, ahol, úgy tűnik, mindenki az ő homoerotikus kalandjait figyeli. Öt évet tölt egy kelet-ukrajnai láger poklában. Megismeri az éhséget és a tetveket, megtanul szenet lapátolni és koldulni. Megérti a kegyetlenség és a jóság bonyolult egyensúlyát. És megtapasztalja a lágerboldogságot.

Leo Auberg Köves Gyuri német testvére a Sorstalanság ikerkönyvében. A Lélegzethinta a Nobel-díjas német írónő, Herta Müller megrázó, költői erejű és dokumentumhitelességű regénye, melyet Oskar Pastior késő-dadaista költővel együtt tervezett megírni. Pastior a saját lágerélményeit osztotta meg vele, de 2006-ban bekövetkezett halála véget vetett a közös munkának. Herta Müller a jegyzetek felhasználásával, egyedül írta meg a regényt, mely óriási visszhangot váltott ki hazájában és külföldön.

Kiadja a Cartaphilus Könyvkiadó.
Ára 2900 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Henri Charričre: Pillangó

Pillangó, aki becenevét a mellére tetovált pillangónak köszönheti, 25 évesen a párizsi alvilág ismert figurája. Egy strici állítólagos meggyilkolása miatt bíróság elé állítják, de, mivel ártatlan, bízik az igazságszolgáltatásban. Elég azonban egy hamis tanú, egy könyörtelen ügyész, valamint 12 befolyásolható esküdt, és máris kimondják az ítéletet: életfogytiglani kényszermunka egy tengerentúli fegyenctelepen, a földi pokolként ismert Ördögszigeten.

Pillangó nem törődik bele az őt ért igazságtalanságba, nem hajlandó egy fegyenctelepen meghalni valamiért, amit el sem követett. Odakerülése pillanatától két gondolat tartja életben: a szökés és a bosszú. Mint egy megszállott, csak ennek a két dolognak él. De újabb és újabb menekülési próbálkozásai rendre kudarcot vallanak, és minden egyes szökési kísérlet után egyre szigorúbb börtönbe, egyre kilátástalanabb körülmények közé kerül. Ennek ellenére csaknem másfél évtizedes fogsága alatt 13-szor kísérli meg a szökést, örökké bízva benne, hogy egyszer végre a szerencse is mellé áll.

A saját igaz történetét elmesélő Henri Charričre a Pillangóval az elpusztíthatatlan szabadságvágy és a minden akadályt legyőző akaraterő örök szimbólumát alkotta meg.

Kiadja a Kelly Kiadó.
Ára 3480 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Jodi Picoult: Törékeny

Egy házaspár mindennél jobban szeretne kisbabát. Nagy nehézségek után végre meg is születik Willow, aki sajnos súlyos csonttörékenységgel jön a világra. Hatéves koráig 75 csontja törik el, még egy tüsszentés is életveszélybe sodorhatja. A család békéjét óhatatlanul is felborítja az állandó riadókészültség: az édesanya előző házasságából származó lánya egyre veszélyesebb módon igyekszik felhívni magára a figyelmet, a korábban boldog életet élő pár összekap minden apróságon, és az anya által elindított kártérítési per alperese pedig éppen egyetlen és legjobb barátnője.

A világhírű amerikai bestsellerszerző, Jodi Picoult új regénye, a Törékeny megmutatja, milyen könnyen elszakad a szeretetből és öncsalásból, kegyes hazugságokból és elhallgatásokból szőtt háló, és a zuhanás után rájövünk, milyen törékeny az életünk.

Kiadja az Athenaeum Kiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Ezt is szeretjük