A 6 legjobb regény 2009-ből
Amiket imádtunk
A világ összes könyvét nem olvashatod el, de a legjobbakat igen. Ha nem tudsz választani, segítünk: íme, hat regény, amit imádtunk 2009-ben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyetlen könyvszerető embernek sem kellett tavaly attól félnie, hogy nem tudja milyen könyvvel elütni a szabadidejét, és szerencsére 2009 is bővelkedett a jobbnál jobb olvasmányokban.

Legyen szó történelmi regényről vagy éppen könnyed, romantikus alkotásról, a kínálatban garantáltan találsz magadnak kedvencet.

Ha viszont nehezen döntesz, lapozz bele, ha csak virtuálisan is, a mi kedvenceinkbe.

Syrie James: Charlotte Brontë titkos naplója

Syrie James, a Jane Austen naplójának szerzője új regényében hasonlóan erőteljes és lenyűgöző képet rajzol Charlotte Brontë írónő szenvedélyes, nyugtalan életéről.

Charlotte Brontë nevéhez a világirodalom legromantikusabb regényei fűződnek, többek között a Jane Eyre. Sok mindent tudhatunk a róla szóló életrajzok és a fennmaradt levelek jóvoltából, de nem mindent. Milyen intim titkokat őrzött szívében Charlotte Brontë? Mik voltak a legbensőbb gondolatai és emlékei? Rátalál-e az igaz szerelemre az az írónő, akinek műveiből egész nemzedékek tanultak szeretni? Többek között ezekre az izgalmas kérdésekre kaphatsz választ a könyvből.

Kiadja a Kelly Könyvkiadó.
Ára 3480 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Paul Michael Bush: Steph

Stephenie Meyer amerikai írónő ma 35 éves, és üstökösként robbant be a világba a hihetetlen sikerű Twilight - Alkonyat című regénysorozatával. Hősnőjét, Bella Swant önmagáról mintázta. Bush karrierregénye az arizonai mormon családban felnőtt írónőről szól, illetve egy csodáról: hogyan lett a harmincadik évéig abszolút névtelen, háromgyerekes családanyából alig három év alatt a világ egyik legismertebb írója?

Meyer egy pofonegyszerű üzenettel hódította meg a világot: van szerelem az ágyon kívül is. A mai szabados világban ez a gondolat forradalminak hat. A sikere egy álomból született, melyet 2003 júniusában látott: egy halandó lány egy szikrázó arcú vámpírfiúval beszélget egy eső áztatta erdei tisztáson. A látomásból könyv lett, majd 42 millió eladott példány - valamint egy letehetetlen regény egy rendkívüli íróról.

Kiadja az Atlantic Press KönyvKiadó.
Ára 2780 forint.

Juliette Benzoni: Hajnal szerelme - Aurora I.

A kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv központi figurája a különleges egyéniségű lány, Aurora, aki nő létére nem marad le a család férfiúi mögött. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal.

Aurora útra kel, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippe-et. Hamarosan eljut Friedrich-August szász választófejedelem udvarába, ahol szerelembe esik Erős Ágost herceggel és lengyel királlyal. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas, szenvedélyekkel telített történelmi freskót ezúttal a Napkirály, XIV. Lajos uralkodásának koráról.

Kiadja a Geopen Könyvkiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Rosamunde Pilcher: Az ikrek jegyében

Végletesen különböztek - mégis sorsszerűen közel álltak egymáshoz. Rose-t fényűzésben nevelték, míg ikertestvére, Flora szegénységben nőtt föl. A két lány még csak nem is tudott egymás létezéséről, de egy véletlen találkozás során végzetes játékba kezdenek: szerepet cserélnek. Ám amikor Flora megismerkedik Rose vőlegényének családjával, ráébred, hogy botrányokkal és szörnyű titkokkal teli terhet vett magára.

A váratlan kaland mindkettőjük életét örökre megváltoztatja, de mi történik, ha a szerelmet és a boldogságot valaki más bőrébe bújva találjuk meg? Rosamunde Pilcher, a negyven országban elismert írónő könyvéből megtudhatod.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 2999 forint.

Lángh Júlia: Párizs fű alatt

Lángh Júlia 1977-ben hagyta el Magyarországot, hogy gyerekeivel Párizsban töltsön egy évet. Az egy év meghosszabbodott, a hajdani, budai úrilány világcsavargása pedig közel húsz évig tartott. A Párizs fű alatt az első hét esztendő történetét meséli el, mely ugyan szűkösségben telt, mégis minden percét áthatotta a szabadság megélése.

Kommuna, volt '68-asok, művészek, csavargók, szociális munkások, mindenféle rendű, rangú és bőrszínű emberek, jóga, vízizene, dobterápia, sztrájkok, tüntetések, munkanélküliség, feketemunka - minden, ami és aki egy nyitott társadalomban előfordul. A Párizs fű alatt a rácsodálkozás, az útkeresés könyve, valamint szívvidító vallomás Párizsról.

Kiadja a Magvető Könyvkiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Eric Weiner: A boldog zarándok

Mi kell a boldog élethez? Mi boldogítja az embereket úgy általában? Különleges és ínycsiklandó étkek, hozzájuk való, bódítóan finom borokkal? Egzotikus utazás egy távoli szigetre és naplemente a tengerparton? Kitartó szerelem vagy éppen egy éjszakás szenvedély? A szerző nyakába vette a világot, mert tudni akarta, hol lakik a boldogság, van-e rá recept, és, ha igen, ki tudná felírni neki.Így jutott el szinte mindenhova, ahova régóta akart: keresve a boldogságot a Himalájában, izlandi cápavadászaton, bangkoki sztriptízbárban és holland kocsmákban. Bestsellerét olvasva egy kicsit te is boldogabb leszel.
Kiadja Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.
Ezt is szeretjük