3 munkahelyi tabu, ami miatt sosem kapsz fizetésemelést

Előléptetésre és magasabb fizetésre vágysz? Vigyázz, nehogy a következő hibákat elkövesd!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha előléptetést akarsz, azzal együtt pedig fizetésemelést, olyan munkaerővé kell válnod, amilyenre minden főnöknek szüksége van. Amire pedig nincs, azok a következő bosszantó hibák.

Rossz a viszonyod a bennfentesekkel

Nem szabad elfeledkezned az ismeretségek jelentőségéről. Az üzleti világban vannak azok, akik mozgatják a szálakat, és vannak a szorgos hangyák. Tudnod kell, kik az irányítók, és jó viszonyt kell ápolnod velük, még akkor is, ha nehéz, és igazságérzeted mást diktál.

A felsővezetők elszigeteléséről gyakran egy-egy személyi asszisztens gondoskodik, épp ezért, ha közvetlenül nem tudsz rendszeresen kommunikálni a főnököddel, és nem töltötök el elég időt ahhoz, hogy közelebbi viszont alakuljon ki közöttetek, próbálj meg jóban lenni a jobb kezével - vagy kezeivel -, ehhez azonban egyszerre kell bűbájosnak, udvariasnak, diszkrétnek, ügyesnek és ravasznak lenned.

Bár sajnálatos, hogy az üzleti világban ez is ugyanúgy szükséges az előrelépéshez, mint a kiválóan elvégzett munka, tény, hogy a régi iskolatárs szlogennel ellátott rendszer nem szűnt meg, és sosem szűnik meg teljesen, mert még mindig azok kezében futnak össze a szálak, akik már réges-rég ismerik egymást.

A vezetők is szeretik olyanokkal körülvenni magukat, akiket jól ismernek, és akikben megbízhatnak. Éppen ezért be kell kerülnöd a belső körök bizalmasai közé, hogy egyszer majd te is bekerülhess a belső körbe. Ez pedig nem megy, ha nem ápolsz jó viszonyt az érintettekkel.

Határozatlan és bizonytalan vagy

Senki sem kedveli az olyan munkatársat, akik képtelen döntéseket hozni, mert attól tart, hogy valami óriási hibát követ el. Tegyük fel, hogy rossz döntést hozol. Egy-egy tévedésből olykor csodálatos és varázslatos dolgok születhetnek, és, bár tudjuk, hogy hibáztunk, mégis páros lábbal érünk földet.

Persze nem kell elhamarkodott döntéseket hozni, de a hosszas töprengés után semmiképpen se halogasd a döntést, attól rettegve, hogy esetleg nem a lehető legjobb lépésre szánod el magad. Csupán annyi a dolgod, hogy átgondold a teendőket, mérlegeld a lehetőségeket, tanácsot kérj másoktól, majd ösztöneidre hallgatva dönts. Ehhez persze bátorság is kell, ami szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy feljebb lépj a ranglétrán.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem tudsz érvényesülni a munkahelyen?

Ha úgy érzed, amiatt nem ismernek el a munkahelyeden, mert nő vagy, nem árt, ha tisztában vagy a jogaiddal. Nézd meg videónkat!

Egyfolytában szorongsz, és észre sem veszed

A jó munkaerő igyekszik elkerülni a stresszt, mert az akadályozza a munkában. A magas vérnyomásra egy fél doboz gyógyszert magába döntő, agyonhajszolt, ám remek üzleteket lebonyolító menedzser képe a múlté. Az ideális dolgozó vagy egy felelős pozíciót betöltő munkatárs inkább kiegyensúlyozott, meggondolt, gondoskodó, és kiválóan végzi a munkáját.

Stressz helyett inkább izgalomra, kihívásokra, lelkesedésre és ösztönzésre van szüksége. A stressz nem más, mint az izgalom és az élvezet félresiklott egyvelege. Ahelyett, hogy szeretnéd a munkádat, ilyen esetben elkezdesz rettegni tőle, az izgalom helyett a félelem uralkodik el rajtad, kihívások helyett pedig konfliktusokkal találod szembe magadat. A stressz jelei azonban egyénileg teljesen eltérőek lehetnek, és nem is biztos, hogy észreveszed magadon ezt az előrelépést hátráltató tényezőt.

Állást keresel?
Ha nem a fizetésemelés miatt aggódsz, hanem álmaid állását szeretnéd megtalálni, böngéssz Álláskeresőknek című linkgyűjteményünkben!

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen tüneteket produkálsz stresszes időszakokban, akkor kérdezd meg a hozzád közel állókat - ők biztosan fel tudnak sorolni néhány tipikus jelet. Ezután érdemes elgondolkodni rajta, miért vagy stresszes, mi okozza a stresszt, mit tehetsz ellene, és hogyan akadályozhatod meg, hogy a stresszhelyzet visszatérjen.

Cikkünk Richard Templar A vezetés 100 szabálya című könyve alapján készült, mely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük