3 kép, amit soha ne ossz meg a Facebookon: később kínos lehet!
Nem kell mindig mindent kiposztolni: ne feledd, ami egyszer felkerül a netre, ott is marad!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Örökérvényű igazság: ami egyszer kikerült az internetre, az ott is marad, hiába veszel le egy fotót a közösségi oldaladról, addigra azt már más letölthette vagy megoszthatta, így soha nem tudhatod, mikor találkozol ismét vele.

A képek talán néhány napon, talán csak évek múlva okoznak problémát, de annyi bizonyos, hogy vannak olyanok, amelyeknek nem kellene elkészülniük, vagy ha már elkészültek, a privát gépeden kellene maradniuk - és most nem arra gondolunk, amikor nem jól áll a hajad.

Mit csinálsz iskolaidőben?

Lehet, hogy jó bulinak tűnik a bohóckodásotokat fotózni, miközben a matektanár épp a táblának fordul, de hidd el, az ilyen képeket megosztani egyáltalán nem olyan menő dolog.

Egyrészt, amikor majd a dolgozatírásra kerül a sor, már késő lesz megbánnod, hogy nem figyeltél órán, másrészt, mert így lebuktatni magad minden, csak nem okos dolog.

Ne feledd, a megosztott képeidet sokan láthatják, és valószínűleg a legkevésbé van szükség arra, hogy magad szolgáltass bizonyítékot: nem teljesítetted a kötelességeidet.

Azok a csillogó szemek...

Szerintünk bulizni is méltósággal érdemes, ezt pedig lehetetlen kivitelezni, ha túl sokat iszol. Ha ez mégis megtörténik, és még egy fotó is megörökíti, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha ezt jó mélyre elásod a számítógéped egy mappájában - mindegy, mit mondanak a többiek, ezeket a képeket megosztani egyáltalán nem menő.

Ráadásul évekkel később még kellemetlenséged is származhat abból, ha mondjuk egy egyetemi tanárod vagy a leendő munkáltatód ráakad a képre - kicsi az esélye, de nem zárhatod ki!

Ha pedig még nem vagy 18, nem is szabadna alkoholt fogyasztanod - így saját magad buktatod le a törvény előtt egy ilyen képpel.

Mit mutatsz meg?

Érthető, ha a Facebookon megosztott képekkel szeretnél minél többet feltárni a személyiségedből, de nem kell mindent megmutatni a testedből!

Valami oknál fogva egyre népszerűbbek a fehérneműs vagy egy szál törülközős profilképek, de mi ezeknek a feltöltését semmiképpen sem javasoljuk. Egyrészt azért, mert a későbbiekben az alkoholmámoros képekhez hasonlóan kínos perceket szerezhetnek, másrészt azért, mert így szinte tálcán kínálod magad az interneten portyázó szexuális ragadozóknak.

Arról nem beszélve, hogy mindegy, mit írnak a fiúk a barátnőd képeihez, hidd el: a látvány talán tetszik neki, de csak nagyon kevesen tudnak komolyan venni egy olyan lányt, aki a fél világ előtt mutogatja magát.

Ezt is szeretjük