3 dolog, amit a pasidnak tudnia kell a testedről

És csak te mondhatod el neki

Hiába figyelt oda biológiaórán, van néhány dolog, amit neked kell tisztáznod vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Biológiaórán sok minden elhangzik, de lássuk be, nem valószínű, hogy a pasid akkor is annyira koncentrál, mint most fog figyelni, amikor te beszélsz hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy bár néhány általánosság többé-kevésbé minden nő testére igaz, mindannyian máshogy működünk, ezért vannak olyan dolgok, amiket csak te oszthatsz meg a pasiddal magadról.

Ott jó!

Bármennyire lelkes is a pasid, a megfelelő kommunikáció nélkül csak elég döcögősen, vagy egyáltalán nem találjátok meg a leggyorsabb utat, ami a kölcsönös örömszerzés felé vezet.

Még akkor is, ha a srác tapasztaltabb nálad, fontos, hogy elmondd neki, mit és hogyan szeretsz, hiszen minden nőnek más a teste, és csak te tudhatod, hogy neked mi az, ami igazán jó.

Egy meghitt, összebújós pillanatban bátran szóba hozhatod a témát, de ha ehhez túl szégyenlős vagy, akkor szavak helyett finom sóhajokkal is a tudtára adhatod a srácnak, hogy hol esik igazán jól az érintése - ha pedig kell, ne félj megfogni a kezét, és oda vezetni, ahová csak szeretnéd.

Ne aggódj, a pasid ezt nem fogja cseppet sem zokon venni, hiszen számára az az egyik legnagyobb dopping, ha neked örömet szerezhet, ráadásul a legtöbb srác szerint nagyon szexi, ha egy csaj tudja, hogy mit akar.

Azokon a napokon

Ha mindkettőtöknek ez az első hosszabb távú kapcsolata, előbb-utóbb feltűnhet, hogy a pasidnak elég homályos fogalmai vannak arról, milyen folyamatok is zajlanak a testedben.

Gyakori fogamzásgátló módszerek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Persze biztos tanult a menstruációs ciklusról vagy az ovulációról, de lássuk be, ez merőben más, mint személyesen átélni az egészet.

Ha kicsit több megértésre és együttérzésre lenne szükséged a pasidtól azokon a napokon, nyugodtan mondd el neki, mi is történik most veled - oké, nem kell a legintimebb részletekre is kitérni -, és nyugodtan oszd meg vele azt is, hogy ilyenkor sérülékenyebbnek érzed magad, gyorsan változik a hangulatod, és hajlamos vagy azt érezni, hogy összeesküdött ellened a világ.

Érdemes azt is tisztázni, hogy a közhiedelemmel ellentétben ilyenkor sem változunk kiállhatatlan házisárkánnyá vagy hisztériás fúriává, egyszerűen csak jólesik egy kis extra figyelmesség.

Te vagy az első... vagy nem?

Mielőtt a dolgok komolyabbra fordulnak köztetek, valószínű, hogy sor kerül egy beszélgetésre a korábbi tapasztalataidról. A te döntésed, hogy mibe avatod be a srácot, de ha számodra ez lesz az első alkalom, akkor szerintünk mindenképpen megéri, ha ezt vele is tudatod - ez a tényező nemcsak magát a testi együttlétet befolyásolja, de érzelmi síkon is sok mindent megváltoztathat.

Ha szóba kerül a szüzesség mint téma, ám ez nálad egy ideje már nem kérdés, akkor is fölösleges tagadnod vagy kellemetlenül érezned magadat emiatt, még akkor is, ha a srác esetleg tapasztalatlanabb nálad.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ilyenkor már tényleg a te döntésed, hogy mennyire avatod be a részletekbe, de arról, hogy van-e már valamilyen tapasztalatod, vagy teljesen kezdő vagy még a testi szerelem terén, mindenképpen érdemes beszélgetned a pasiddal.

Ezt is szeretjük