Mit lehet csinálni a Budavári Borfesztiválon az iváson túl?
Idén Chile a díszvendég.

budavar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén már a 26. alkalommal lesz borfesztivál a Várban. Ez Európa legszebb borfesztiválja, a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát.

Idén a Borfesztivál a nemzetközi borpiac egyik meghatározó országát, Chilét látja vendégül. A fesztiválon számtalan izgalmas tétellel megismerkedhetsz, több chilei borvidékről. A kitűnő borok mellett az ország fenséges gasztronómiája, kultúrája is bemutatkozik. A Pár Borpár program keretén belül két bort lehet összehasonlítani, és a borászok mondják el, hogy mire érdemes figyelni. 

Mi lesz még a boron túl?

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A cél évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat.

Újdonságként a Czinege Füstölgő Sarok BBQ frissen készült ételeivel mutatkozik be, melyek Big Green Egg kerámiában készülnek, és idén először mutatkozik be a Borfesztiválon a főtámogató SPAR saját food truck-ja, a Grillmobil. A Butlers és maga a NÉBIH is készül kvízzel. 

Mindenki kipróbálhatja magát, és fontos támpontot kaphat az igazi és a hamis rozé borok felismerésében, valamint gyakorlati példák bemutatásával betekintést nyerhet a borászati termékek kötelező jelölési elemeinek világába.

Lesz jótékonysági borárverés, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különleges programját fogják támogatni a befolyt összegből, de koncertek és táncos bemutatók is várják majd azokat, akik nem csak a kóstolás miatt látogatnak fel. Vasárnap pedig indul a szüreti felvonulás, ami nagyon látványos lesz. 

A gyerekeket arcfestést kaphatnak, és különleges karszalag jár nekik, amire rá lehet írni a szülők telefonszámát, az ingyenes wifi pedig segít abban, hogy mindenki könnyen megoszthassa az élményeit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a SPAR boltjaiban vásárolsz 10 ezer forint felett szeptember 6-ig, akkor a borfesztiválra szóló jegy árából 50% kedvezményt kapsz. A fesztivál ideje alatt pedig érdemes többször visszatérni a SPAR standjához, hiszen minden negyedik pohár bor ingyenes lesz a látogatók számára, de borászok is tartanak itt előadást.

A napijegy a helyszínen 3200 forint, elővételben olcsóbb. A napijegy tartalmaz egy kristály kóstolópoharat, egy pohártartó szütyőt, ingyenes belépést a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira és a rendezvény egy napjára szabad ki-/bejárásra jogosító karszalagot.

(A fotók forrása: Budapest Wine Festival/Szigetvári Zsolt.)

Ezt is szeretjük