Tényleg jófejek a szekszárdi borászok: értékes nyereményeket ajánlottak fel a véradóknak
A véradásban természetesen ők maguk is részt vesznek évek óta.

voros-bor-koccintas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A véradás ügyét fontosnak tartják a szekszárdi borvidéken, már két éve is támogattak egy véradó kampányt. Ezek után nem lehetett kérdés, hogy a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! elnevezésű idei kezdeményezéséhez is csatlakozik a borvidék.

Sokan nem tudják, hogy a nagy hőség és a sokakat érintő allergiaszezon hatására a véradások száma a nyári időszakban jelentősen csökken. A véradás viszont olyan ügy, amely ebben az időszakban sem szorulhat háttérbe, hiszen a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához ilyenkor is szükség van vérre. A Vöröskeresztnek és a Vérellátónak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség.

Tengerparti utazást nyerhetsz

A nyári véradókedv fellendítésére indult a kampány, aminek során mindenki, aki nyár végéig vért ad, és regisztrálja az ott kapott egyedi kódot a kezdeményezés oldalán, a segítségnyújtás nagyszerű érzése mellett megnyerheti az értékes heti és havi nyeremények egyikét vagy akár egy két személyre szóló egyhetes tengerparti utazást.

- A véradások szervezése mellett a donorok megbecsülése is kiemelten fontos a Magyar Vöröskereszt számára. A szekszárdi borvidék borászainak köszönhetően a kampányban részt vevő véradóink minőségi borválogatást nyerhetnek - mondta el Csali Annamária, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs vezetője. - A szekszárdi borászok nem először állnak a véradás ügye mellé, boraikkal és véradóként egyaránt, köszönet érte - emelte ki a legnagyobb hazai humanitárius szervezet képviselője.

A Magyar Vöröskereszt megkeresésére megmozdult a szekszárdi borvidék, 16 pincészet egyénileg ajánlott fel nyereményeket, a Bodri Pincészet pedig egy vacsorával egybekötött borkóstolót biztosít az Optimus Étteremben, ami után már utazni sem kell, a pincészet vendégházában szállhat majd meg a szerencsés véradó.

Közös véradás a borászokkal

A szekszárdi borvidék borászai a felajánlott nyereményeken túl egy közös véradást is szerveznek, melyhez a helyszínt a Schieber Pincészet biztosítja. A helyi borászatokban dolgozók mellett szívesen látnak mindenkit, aki ugyancsak fontosnak tartja a véradás ügyét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

- Úgy gondoljuk, hogy szekszárdi borászatként nemcsak a szőlőben és a pincében kell helyt állnunk, hanem az élet egyéb területein is. Bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen okból vérre lesz szüksége, szeretnénk, ha ilyen esetben fel sem merülne a vérhiány, ezért is csatlakoztunk a kampányhoz, és örömmel adunk helyt a véradásnak is - mondta el dr. Schieber-Horváth Anita, a Schieber Pincészet tulajdonosa.

Augusztus 22-én a Schieber Pincészetben, a Kadarka utca 100. szám alatt várják a véradókat, ahol 13 és 16 óra között bárki csatlakozhat a borászokhoz. További helyszínek és időpontok a veradas.hu weboldalon találhatók, illetve elérhetőek a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikáció segítségével is.

Ezt is szeretjük