Ha azt hiszed, nem normális ez a nyár, olvasd el a meteorológiai szolgálat közleményét

A meteorológiai szolgálat szerint átlagosnak számít az idei nyár.

A 2020-as nyár időjárása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt harminc nap alapján átlagosnak számít az idei nyári hőmérséklet - közölte a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Azt írták: számos megjegyzést kapnak, hogy mennyire hideg ez a nyár, mindjárt be kell fűteni.

Az előző öt nap átlaghőmérséklet-anomáliáját vizsgálva az látható, hogy valóban 2-5 fokkal elmaradnak a hőmérsékleti értékek a sokévi átlagtól. Megjegyezték ugyanakkor, hogy ez nem váratlan, mivel ennek az öt napnak a legnagyobb részében egy magassági hidegörvény volt az ország felett, többfelé felhős, csapadékos időt okozva.

Ha viszont az előző harminc napot nézzük, akkor az állapítható meg, hogy a nyár abszolút átlagosnak számít hőmérséklet terén - hangsúlyozta a meteorológiai szolgálat. A héten változékony idő várható, a hét elején nyárias meleg és sok napsütés várható, szerdán ismét csapadékosabb lesz az időjárás. Utána visszatér a napsütés, de a hétvégén ismét lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell készülni.

Fotók: Getty Images

Varázslatos túrák Budapest mellett

A Budai-hegység népszerű helyszíne a főváros környékén tett kirándulásoknak, a kistáj rendkívül változatos, számos izgalmas és gyönyörű természeti látnivalót rejt, szinte lehetetlen megunni.

Varázslatos túrák Budapest mellett: 5 méteres vízesést is megcsodálhatsz a Jegenye-völgyben

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük