Emlékszel még a discmanre és a téglatelefonokra? Ezek a kütyük voltak a legmenőbbek a 2000-es évek elején

Még belegondolni is szörnyű, hogy ezek a kütyük húsz éve voltak nagyon menők, hiszen olyan, mintha tegnap lett volna.

2000-es évek technikája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokunk életében meghatározó időszakok voltak a ’90-es és 2000-es évek, hiszen szép emlékek és boldog pillanatok kötődnek ezekhez az esztendőkhöz. Bár még mindig nagyon közelinek tűnik, a millenniumi szilveszter óta már eltelt 21 év, és a ’90-es évek „gyerekei” is lassacskán mind közelednek a harminc felé.

Ennek a kornak az volt az egyik szépsége, hogy még csak kevesen ismerték az internetet, a szórakoztatóeszközök pedig még gyerekcipőben jártak, így nagy ritkaságnak számított egy-egy ilyen kütyüt birtokolni az ezredforduló környékén.

Technikai eszközök a 2000-es évek elejéről

Ma már az okostelefon és az internet meghatározó részeivé váltak a mindennapoknak, azonban húsz évvel ezelőtt minden hasznos funkcióját külön eszközzel kellett helyettesíteni. A beépített kamera helyett filmtekercses fényképezőgépek voltak, a zenehallgatás discmannel történt, és ha valamit mindenképp meg kellett nézni az interneten, akkor azt a legtöbben internetkávézókban, könyvtárakban vagy az iskola informatikatermében intézték el.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük