Ilyen volt kislánynak lenni a 90-es években - Mindenki sütibabára és Barbie-álomházra vágyott
Jó néha nosztalgiázni, hiszen ilyenkor rájövünk, milyen jó is volt gyereknek lenni.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szokták mondani, hogy az idő megszépíti az emlékeket, viszont a mostani harminc- és huszonévesek teljesen máshogy gondolnak a '90-es évekre: az az időszak nemcsak ennyi idő távlatából tűnik csodásnak, hanem már akkor is annak éreztük.

A húsz évvel ezelőtti időszakban valahogy minden sokkal egyszerűbbnek tűnt, mint most: nem igazán tudta senki, mi is az az internet, a gyerekek számítógépes játékok helyett inkább valódi tárgyakkal és egymással játszottak. Az ugrókötelezés, tollasozás, ugróiskola nyaranta mindennapos volt, de a hidegebb időkre is rengeteg fantasztikus játékot tartogatott ez az évtized.

Ilyen játékokra vágyott minden kislány

Amikor még a számítógépes technológia nem gyűrűzött be az emberek mindennapi életébe, a gyerekek általában a mesecsatornákon vetített reklámok által kezdtek áhítozni az újabb játékokra, de olyan szupersztárok is óriási hatással voltak a kislányokra, mint a Spice Girls tagjai, akik neve alatt szinte bármit el lehetett adni a '90-es évek végén - még nyalókát vagy dezodort is. De természetesen a Barbie-láz és a különböző szépségápolási kütyük is napirenden voltak, a szülők nagy bánatára.

(Képek forrása: Pinterest)

Ezt is szeretjük