3 kezelés, és megszabadulsz a felesleges zsírlerakódástól
A zsírfagyasztás nem veszélytelen eljárás.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsírfagyasztás, más néven kripolízis most nagyon népszerű alakformáló, zsíreltüntető eljárás.

A professzionális kozmetika és a plasztikai sebészet nem véletlenül töri a fejét újabb és újabb módszereken, hiszen a legtöbben a legkisebb erőfeszítés nélkül szeretnének fogyni és formásodni.

Zsírfagyasztás

A zsírfagyasztásos eljárás alapja az, hogy a zsírsejtek magasabb hőmérsékleten pusztulnak el a hűtés során, így a mellette lévő szövetek károsodása nélkül lehet őket elpusztítani.

A kripolízis során sokkolják a hideggel a mélyen a bőr alatt lévő fehérzsír-szöveteket. A fagyasztás során helyi gyulladás jön létre, melynek során a zsírsejtek lebomlanak.

Ez a folyamat a kezelés után még hónapokig folytatódik, magyarán a fogyás sokáig tart. A fagyasztás során a zsírsejtekből ugyan elhal pár, de a gyulladásos folyamatnak köszönhető a súlyvesztés.

A kripolízis kezelést konzultáció előzi meg, valamint a zsírréteg vastagságának felmérése. Ha mindent rendben találnak, akkor a kezelni kívánt felületre egy kendőt helyeznek, ami megvédi a fagyástól a bőrt. Ezután a testre helyezik a gépet, ami előbb vákuumot képez, majd következik a bőr lehűtése, akár -10 fokig is. Ha lejárt a kezelési idő, eltávolítják a kendőt, van, ahol ezután ultrahangos kezelés következik, valamint a nyirokkeringés serkentése.

Kinek ajánlott a zsírfagyasztás?

A kripolízis az össze többi helyi fogyasztó kezeléshez hasonlóan azoknak jó, akik nem rendelkeznek nagy súlyfelesleggel, inkább esztétikai problémáik vannak, és egy területről szeretnék eltüntetni a felesleget, amit egyébként csak kitartó tornával lehetne elérni. Általános fogyókúrára tehát nem használható, egészségesebb sem lesz tőle az ember.

Veszélyes a zsírfagyasztás?

A zsírfagyasztást szívesen mondják fájdalommentesnek, de ha egy kicsit utánakeres az ember, akkor kiderül, hogy van, aki leállította a kezelést, olyan fájdalmasnak találta a vákuumot, tehát a beavatkozás nem kellemes, utána előfordulhat véraláfutás.

Harangvölgyi Anna, a Harangvölgyi Anti-Aging Institute vezetője elmondta, mit gondol a zsírfagyasztásról:

- A zsírfagyasztás komoly orvosi eljárás, így nagyon körültekintően kell eljárni az igénybevétele előtt. A bőrgyógyászatban használják különböző problémákra az fagyasztást, szerintem csak orvossal szabadna végeztetni fogyasztó eljárásként is, a szalonban mi nem is végezzük ezt a kezelést. Nem egy egyszerű cellulitmasszázsról van szó. A kripolízisnél azért akadnak kíméletesebb módszerek, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor nagyon figyeljen oda, hova jelentkezik be.

És bizony van, akinek súlyos fagyási sérülése lett, mert a kezelő nem volt elég körültekintő, nem állította be megfelelően a gépet. Az eljárás tehát nem játék, nagyon fontos, hogy hozzáértő ember végezze. Éppen ezért nem érdemes spórolni rajta, hiába nem olcsó a kezelés, egy jobb szalonban akár 40-50 ezer forintba is kerülhet. De mivel nem mondható veszélytelennek, nem biztos, hogy egy kuponozó szalonban a legjobb ötlet kipróbálni.

Ezt is szeretjük