3 kezelés, és megszabadulsz a felesleges zsírlerakódástól

A zsírfagyasztás nem veszélytelen eljárás.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A zsírfagyasztás, más néven kripolízis most nagyon népszerű alakformáló, zsíreltüntető eljárás.

A professzionális kozmetika és a plasztikai sebészet nem véletlenül töri a fejét újabb és újabb módszereken, hiszen a legtöbben a legkisebb erőfeszítés nélkül szeretnének fogyni és formásodni.

Zsírfagyasztás

A zsírfagyasztásos eljárás alapja az, hogy a zsírsejtek magasabb hőmérsékleten pusztulnak el a hűtés során, így a mellette lévő szövetek károsodása nélkül lehet őket elpusztítani.

A kripolízis során sokkolják a hideggel a mélyen a bőr alatt lévő fehérzsír-szöveteket. A fagyasztás során helyi gyulladás jön létre, melynek során a zsírsejtek lebomlanak.

Ez a folyamat a kezelés után még hónapokig folytatódik, magyarán a fogyás sokáig tart. A fagyasztás során a zsírsejtekből ugyan elhal pár, de a gyulladásos folyamatnak köszönhető a súlyvesztés.

A kripolízis kezelést konzultáció előzi meg, valamint a zsírréteg vastagságának felmérése. Ha mindent rendben találnak, akkor a kezelni kívánt felületre egy kendőt helyeznek, ami megvédi a fagyástól a bőrt. Ezután a testre helyezik a gépet, ami előbb vákuumot képez, majd következik a bőr lehűtése, akár -10 fokig is. Ha lejárt a kezelési idő, eltávolítják a kendőt, van, ahol ezután ultrahangos kezelés következik, valamint a nyirokkeringés serkentése.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kinek ajánlott a zsírfagyasztás?

A kripolízis az össze többi helyi fogyasztó kezeléshez hasonlóan azoknak jó, akik nem rendelkeznek nagy súlyfelesleggel, inkább esztétikai problémáik vannak, és egy területről szeretnék eltüntetni a felesleget, amit egyébként csak kitartó tornával lehetne elérni. Általános fogyókúrára tehát nem használható, egészségesebb sem lesz tőle az ember.

Képeken 7 ruha, amiről azt hitted, kövérít

Nézegess képeket!

Elolvasom

Veszélyes a zsírfagyasztás?

A zsírfagyasztást szívesen mondják fájdalommentesnek, de ha egy kicsit utánakeres az ember, akkor kiderül, hogy van, aki leállította a kezelést, olyan fájdalmasnak találta a vákuumot, tehát a beavatkozás nem kellemes, utána előfordulhat véraláfutás.

Harangvölgyi Anna, a Harangvölgyi Anti-Aging Institute vezetője elmondta, mit gondol a zsírfagyasztásról:

- A zsírfagyasztás komoly orvosi eljárás, így nagyon körültekintően kell eljárni az igénybevétele előtt. A bőrgyógyászatban használják különböző problémákra az fagyasztást, szerintem csak orvossal szabadna végeztetni fogyasztó eljárásként is, a szalonban mi nem is végezzük ezt a kezelést. Nem egy egyszerű cellulitmasszázsról van szó. A kripolízisnél azért akadnak kíméletesebb módszerek, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor nagyon figyeljen oda, hova jelentkezik be.

És bizony van, akinek súlyos fagyási sérülése lett, mert a kezelő nem volt elég körültekintő, nem állította be megfelelően a gépet. Az eljárás tehát nem játék, nagyon fontos, hogy hozzáértő ember végezze. Éppen ezért nem érdemes spórolni rajta, hiába nem olcsó a kezelés, egy jobb szalonban akár 40-50 ezer forintba is kerülhet. De mivel nem mondható veszélytelennek, nem biztos, hogy egy kuponozó szalonban a legjobb ötlet kipróbálni.

Ezt is szeretjük